Rollic, yayınladığı oyunlarla 1 milyar indirmeyi geride bıraktı

Zynga ile daha hızlı bir şekilde büyüyen Rollic, oyunlarının toplamda 1 milyar indirmeyi geride bıraktığını duyurdu.
Rollic, yayınladığı oyunlarla 1 milyar indirmeyi geride bıraktı

Zynga'nın yerli oyun şirketi Rollic'in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın aldığını geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Zynga ile daha hızlı bir şekilde büyüyen Rollic, oyunlarının toplamda 1 milyar indirmeyi geride bıraktığını duyurdu.

Rollic tarafından paylaşılan bilgilere göre girişimin 600 milyonluk tekil erişimi bulunuyor. En çok oynanan oyunlar arasında ABD'de App Store’da 1 veya 2 numaraya ulaşan 14 oyun yayınlayan Rollic'in geçtiğimiz aylarda çıkardığı High Heels! ve Hair Challenge oyunları da kısa bir süre içerisinde 100’er milyon indirmeye ulaşmıştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zynga yayın müdürü Bernard Kim, Rollic'in son derece yaratıcı ekibiyle birlikte oyunculara sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri, kişiselleştirebilecekleri, oynaması kolay ve eğlenceli konseptlerde mobil oyun geliştirmeye yeni ve daha ulaşılabilir bir bakış açısı kazandırdığını dile getirdi.

Yeni nesil mobil oyunlarda bir dönüm noktası olarak kabul edebilecekleri bu başarıları için olağanüstü yetenekli ve çalışkan ekibini tebrik ettiğini dile getiren Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal, günümüz oyuncularının seveceği oyunlar üretebilmek adına sürekli olarak bakış açılarını genişlettiklerini ve bu sayede her çeyrekte yüzlerce yeni konsepti test ederek birbirinden keyifli mobil oyun trendleri yarattıklarını da paylaştı.

Yılın 2. finansal çeyreği ile ilgili verileri de paylaşan Zynga, 2021 yılının 2. finansal çeyreğinde 720 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Zynga'nın 1 önceki yılın aynı dönemine oranlar gelirlerini yüzde 59 oranında artırdığını ve 2021 yılının ilk finansla çeyreğinde de 680 milyon dolar gelir elde ettiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.