Zynga, yerli oyun şirketi Rollic'in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın alıyor

Zynga'nın ülkemiz oyun pazarına olan ilgisi devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Peak'i 1.8 milyar dolara bünyesine katan Zynga bugün de Rollic'i satın alacağını açıkladı.
Zynga, yerli oyun şirketi Rollic'in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın alıyor

1.8 milyarlık Peak Games satın almasının ardından, Zynga şu anda yaptığı açıklamayla yine bir Türk oyun şirketi Rollic'in %80 hissesini 168 milyon dolara satın alacağını duyurdu.

Türkiye’de kurulan ve bir yıl içinde yakaladığı hızlı büyüme oranı ile 200 milyondan fazla indirilme alarak dünyanın önemli oyun şirketlerinden biri haline gelen Rollic, son 3 ay içinde, ABD ve dünya listelerinde en çok indirilen oyun sıralamasında 3 farklı oyun ile girdiğini daha önce sizlere aktarmıştık.

Bu büyüme Zynga'nın ilgisini çekmiş olacak ki şirket bugün yaptığı açıklama ile Rollic'in yüzde 80'ine 168 milyon dolar ödeyeceğini kalan %20 hissesini de önümüzdeki 3 yıl içindeki karlılığına bağlı hesaplanacak değerlemeye göre satın alacağı belirtti. Şirketin şu aşamadaki değerlemesinin 210 milyon dolar olduğunu da belirtelim.

Daha önce 3 farklı oyun ile dünya listelerinde yer almayı başardıklarını dile getiren Rollic kurucu ortağı Burak Vardal ve ekibi hızlı büyümeyle kısa zamanda oldukça önemli bir başarıya ulaştı. Ayrıca oyun fonu oFON ile de ekosistemde yeni oyuncuların çıkmasına da temel oluşturuyorlardı.

Karantina döneminde oyun ekosistemine kullanıcı kazandıran hyper casual oyunlar, özellikle pandemi döneminde kullanıcı sayısını da artırdı. Günlük aktif kullanıcı sayısında pandemi döneminde yüzde 15’lik bir artış görülüyor. Görünen o ki Zynga bu trendde önde olan oyunları kendi bünyesine katmaya kararlı. Tabii bunun karşılığını da şirket değerinde görüyor.

Peak Games'i satın aldığı duyurulmadan önce hisseleri 7 dolar civarından işlem görüyor, satın almanın resmen duyurulduğu gün 9.66 dolara çıkmıştı. Nasdaq'da halka açık olan Zynga'nın şirket değeri bugün 10.8 milyar dolar ve hisseleri 10 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.