2 milyon TL büyüklüğündeki oyun fonu oFON, online gerçekleşecek yeni tur yatırımların hazırlığında

Yarışmaya katılmak için öncelikle yapılması gereken oFON web sitesi üzerinden başvuru formu doldurmak ve sonrasında stüdyo projesini anlatan detayların bulunduğu sunumu hazırlamak.
2 milyon TL büyüklüğündeki oyun fonu oFON, online gerçekleşecek yeni tur yatırımların hazırlığında

Rollic ve partnerlerinden Tiplay Studio’nun beraber yürüttüğü, oyun geliştiricilerinden oluşan ekiplerin global ölçekte başarılara imza atan oyun stüdyoları haline gelmesine yardımcı olmayı hedefleyen oyun fonu oFON, online gerçekleşecek yeni tur yatırımları için girişimleri bekliyor.

Rollic kurucu ortaklarından Burak Vardal, Türkiye’de oyun geliştirmek isteyen gençlere özellikle stüdyolarını kurmak ve dünya çapında hit haline gelen oyunlar yaratmak konusunda destek olmayı önemsediklerini söyledi. oFON'un sektörün gerektirdiği gerekli yönlendirmeyi genç ekiplere sağlayan ve onları finansal olarak da rahatlatıp hızlandıran bir oyun yatırımı fonu olduğunu belirten Vardal, ilk turda jüri değerlendirmesinde birden çok potansiyeli olan fikir ve ekiple tanıştıklarını belirtti.

İlk 3 ekip, yatırımlarını alarak oyun üretmeye başladılar. Kazananların jüri sunumu, oyun örnekleri ve jüri değerlendirmesinin ardından belirlendiği yatırım fonunun ilk turunda toplam 27 ekip içinden 10 ekip ön elemeyi geçerek İstanbul’da yapılan jüri sunumuna katıldı. Bu sunumlar ve final değerlendirmesinin ardından 3 oyun geliştirici grup finale kalarak yatırım için hak kazandı.

İkinci dönem için başvuruları açan oFON, içinde bulunduğumuz dönem sebebi ile online olarak gerçekleşecek. Yatırıma ulaşmak için öncelikle yapılması gereken oFON web sitesi üzerinden başvuru formu doldurmak ve sonrasında stüdyo projesini anlatan detayların bulunduğu sunumu hazırlamak. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.