Amazon, çalışanlarının işe dönüş tarihini 2022'ye erteledi

Ofise dönmeyi 7 Eylül 2021 olarak belirleyen Amazon, işe dönüş tarihini ertelediğini açıkladı.
Amazon, çalışanlarının işe dönüş tarihini 2022'ye erteledi

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 200 milyonun üzerine çıktı. Pandeminin başında ofislerini ilk kapatanlar arasında yer alan teknoloji şirketleri, 2020 yılının Mart ayından itibaren hastalığının yayılmasını yavaşlatmak için çalışanları eve göndermeye başlamıştı. Geçtiğimiz aylarda ofise dönüş tarihlerini ve programlarını bir bir açıklamış olsalar da bu planları ertelemeye başladı. Çünkü onlara göre özellikle ABD'de Covid-19 pandemisi hala endişe verici boyutlarda...

Dün yapılan açıklamaya göre, ofise dönmeyi 7 Eylül 2021 olarak belirleyen Amazon, işe dönüş tarihini ertelediğini açıkladı. Çalışanların ofise döndükten sonra haftanın üç günü ofiste, kalan iki gün de ise uzaktan çalışacakları bildirildi. Şirket yetkilileri çalışanların işe geri döndüklerinde aşı olduklarına dair kanıt göstermedikçe ofis içinde maske takmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Böylece şirket, Haziran ayında açıkladığı maske ve aşı politikasındaki tavrını değiştirmemiş oldu. (Bir sene içinde 20 bin Amazon çalışanın Covid-19'a yakalandığı biliniyor.)

Tarihler ertelendi

Google Temmuz ayında Ofise dönüş planlarını ertelemiş. Çalışanlarına aşı olma şartı getirmişti. Şirketin CEO'su Sundar Pichai, çalışanların 18 Ekim'e kadar evden çalışmaya devam edebileceklerini açıklamıştı. Google'ın şu anda dünya genelinde 140 binden fazla çalışanı bulunuyor. Google, bugün yaptığı açıklamada gelen 10 bin uzaktan çalışma talebinin yaklaşık yüzde 85'ine onay verdiğini açıkladı

Apple çalışanları, şirketin eylül ayı başlarından itibaren insanların haftada üç gün ofise dönmesini gerektiren yeni bir hibrit modeli sunmuş, bazı çalışanlar, Apple tutumunu değiştirmediği takdirde istifa edeceklerini söylemişti. Bunun ardından Tim Cook şirketin planlanan Eylül ayında yeniden açılmasını en az bir ay erteleyeceğini belirtti.

Microsoft ise 4 Ekim'den önce ofise geri dönmeyeceğini açıkladı. Araç çağırma şirketi Uber ise 25 Ekim'e kadar ofisleri yeniden açmayacağını söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.