Kripto vergi ve muhasebe yazılımı sağlayıcısı TaxBit, 130 milyon dolar yatırım aldı

Vergi hesaplamalarını ve kripto para birimi işlemlerinde raporlamayı otomatikleştiren TaxBit, IVP ve Insight Partners'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldı.
Kripto vergi ve muhasebe yazılımı sağlayıcısı TaxBit, 130 milyon dolar yatırım aldı

Vergi hesaplamalarını ve kripto para birimi işlemlerinde raporlamayı otomatikleştiren bir kripto para vergi ve muhasebe yazılımı olarak hizmet veren TaxBit, IVP ve Insight Partners'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldı. Tura Tiger Global, Paradigm, 9Yards Capital, Sapphire Ventures, Madrona Venture Group ve Anthony Pompliano katıldı. 

Anlaşmanın bir parçası olarak IVP'nin genel ortağı Tom Loverro TaxBit'in yönetim kuruluna katılırken; IVP'nin genel ortağı Ajay Vashee ve Insight Partners'ın yönetici ortağı Nikhil Sachdev de yönetim kurulu gözlemcisi olarak TaxBit'e katıldı. Austin ve Justin Woodward kardeşlerin kuzenleri Brandon Woodward ile 2017 yılında hayata geçirdikleri TaxBit'in değerlemesi aldığı son yatırımla birlikte 1,33 milyar dolara ulaştı; bu da şirketi unicorn şirketler seviyesine çıkardı. 

TaxBit'in yazılımı, vergi raporlamasının otomatikleştirilmesine yardımcı oluyor. Şirketin müşterileri arasında bireysel kripto kullanıcılarının yanı sıra işletmeler ve hatta hükümetler bile yer alıyor. TaxBit'in çözümü şu anda ABD odaklı olsa da şirketin CEO'su Austin Woodward, firmanın çok kısa bir süre içinde İngiltere'de, ardından Kanada ve yakın gelecekte Avrupa'da da hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Woodward, bu amaçla TaxBit'in çeşitli işlevler için işe alımlar yaptığını ve mevcut 80 kişilik ekibini en az iki katına çıkarmak istediğini söyledi.

TaxBit, 2020'de iki milyondan fazla vergi formu yayınladı. Austin Woodward'a göre şirket, bu yıl 50 milyondan fazla form yayınlama yolunda ilerliyor. 

ABD'de son dönemde kripto para konusunda tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda SEC Başkanı Gary Gensler'ın yatırımcıların dolandırıcılık ve kötüye kullanımla dolu olduğunu söylediği kripto para piyasasında daha fazla korumaya ihtiyaç duyduklarını söylediğini sizlere aktarmıştık. Bu noktada, TaxBit'in yeni yatırım haberinin de ABD Senatosu'nun kripto para birimi endüstrisinde vergi raporlama gereksinimlerini genişleten tartışmalı bir hüküm içeren 1,2 trilyon dolarlık bir altyapı faturasını kabul etmesinin hemen ardından geldiğini de belirtelim. Bu da TaxBit gibi girişimlere olan ilginin ilerleyen dönemde daha da artabileceği anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.