SEC Başkanı, kripto para piyasasının regülasyonu konusunda daha fazla yetki ve kaynak gerektiğini belirtti

SEC Başkanı Gary Gensler, yatırımcıların dolandırıcılık ve kötüye kullanımla dolu olduğunu söylediği kripto para piyasasında daha fazla korumaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.
SEC Başkanı, kripto para piyasasının regülasyonu konusunda daha fazla yetki ve kaynak gerektiğini belirtti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yani SEC Başkanı Gary Gensler, yatırımcıların dolandırıcılık ve kötüye kullanımla dolu olduğunu söylediği kripto para piyasasında daha fazla korumaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Başkan Joe Biden tarafından menkul kıymet piyasalarını düzenleyen organa liderlik etmek üzere atanan Gary Gensler, Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı konuşmada, özellikle kara para aklama, yaptırımlar, vergi tahsilatı ve fidye yazılımı yoluyla gasp ile ilgili olarak kriptonun düzenlenmesi gereken birkaç alanı sıraladı.

Kripto para piyasası için "Vahşi Batı" benzetmesini kullanan Gensler, şu anda kriptoda yeterli yatırımcı korumasına sahip olmadıklarını belirtti. Bugüne kadar SEC, dolandırıcılara karşı düzinelerce dava açmış ve kazanmış olsa da Gensler, ajansın kripto piyasalarını düzenlemek için Kongre'den daha fazla yetkiye ve daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gensler, kripto alanındaki mevcut sorunların ötesinde, inovasyonu gerçek olarak nitelendirdi. SEC veya personeli adına konuşmadığını belirten Gensler, kişisel olarak kripto para birimlerinin düzenlenmesinin ajansının yetki alanına gireceğine inandığını sözlerine ekledi. Aynı zamanda birçok kripto tokeninin kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu ve yatırımcıları eğitmek için piyasa gözetimi veya uygun açıklamalarla birlikte gelmediğini söyledi. Bu durumun da fiyatları manipülasyona açık ve yatırımcıları korumasız bıraktığını söyledi.

Gensler, hisse senedi tokenleri gibi kripto para araçlarının menkul kıymetler yasalarına tabi olduğunu; bu araçların menkul kıymetler rejimi içinde çalışması gerektiğini söyledi. Yetkilerini gittiği yere kadar kullanmaya devam edeceklerinin altını çizen Gensler, büyüyen ve dalgalı sektördeki yatırımcıları korumak için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.