Reddit, 410 milyon dolar yatırım aldı

Reddit, Fidelity tarafından yönetilen F Serisi yatırım turunda 410 milyon dolar yatırım aldı. Ancak bu yatırım turunda alınan miktarın 700 milyon dolara kadar ulaşması planlanıyor.
Reddit, 410 milyon dolar yatırım aldı

Bu yılın başından beri sizlere Reddit ile ilgili birden çok yatırım haberi verdik. İlk olarak şubat başında 250 milyon dolar yatırım alan platform, aynı ayın sonunda ise 116 milyon dolar ek yatırım almıştı. Reddit'e olan bu ilgiyi o dönemde GameStop olayı ile ilişkilendirmiştik. Zira Reddit bu olayla bir anda ilgiyi üzerine çekmeyi başarmıştı.

Şimdi gelen haberlere göre ise platform, Fidelity tarafından yönetilen F Serisi yatırım turunda 410 milyon dolar yatırım aldı. Ancak bu yatırım turunda alınan miktarın 700 milyon dolara kadar ulaşması bekleniyor. Bu tur kapandıktan sonra ise şirketin değerlemesinin 10 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Şirket, aldığı yatırımı topluluk oluşturmaya devam etmek, reklamlar konusunda yeni adımlar atmak ve çalışan sayısını artırmak için kullanacağını açıkladı. Reddit ekibi, bu çabaların Reddit'i daha iyi, daha hızlı, kullanımı daha kolay ve topluluklar için daha güçlü hale getireceğini söyledi.

Reddit'in bu değerlemenin yanı sıra halka arz planlarının devam ettiğini de belirtelim. Zira Reddit, bu kapsamda tartışmalı toplulukları platformundan temizlemeye devam ediyor. Reddit'in kurucu ortağı ve CEO'su Steve Huffman, halka açılmayı planladıklarını; ancak henüz kesin bir zaman çizelgelerinin bulunmadığını belirtiyor. 

2021'in ikinci çeyreğinde reklamlardan elde edilen gelir yüzde 192 arttı

Reddit, gelirinin çoğunu sitedeki reklamlardan elde ediyor. Facebook ve Google'ın beğenilerine kıyasla çok küçük olmasına rağmen de işini hızla büyütüyor. Şirket, 2021'in ikinci çeyreğine baktığımızda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 192 artışla 100 milyon dolarlık reklam geliri elde etti. Kıyaslama yapmak gerekirse Google ise bu yılın ikinci çeyreğinde çoğunlukla YouTube ve Arama reklamlarından 61,9 milyar dolar kazanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.