Reddit, 116 milyon dolar ek yatırım aldı

Yeni bir SEC dosyalamasına göre, bu ayın başlarında 250 milyon dolar E Serisi yatırım alan Reddit, 250 milyon doların üzerine 116 milyon dolardan fazla ekleyerek turun toplam miktarını yaklaşık 367 milyon dolara yükseltti.
Reddit, 116 milyon dolar ek yatırım aldı

Yeni bir SEC dosyalamasına göre, bu ayın başlarında 250 milyon dolar E Serisi yatırım alan Reddit, 250 milyon doların üzerine 116 milyon dolardan fazla ekleyerek turun toplam miktarını yaklaşık 367 milyon dolara yükseltti. Belge, Reddit'in bu sermaye artışında 500 milyon dolara kadar para toplamayı hedeflediğini gösteriyor.

Bir Reddit sözcüsü, yeni yatırımın hem yeni hem de mevcut yatırımcılardan geldiğini söyleyerek haberi doğruladı. İsimler konusunda ise hiçbir ayrıntı sunulmadı. Açıklanan bilgilere göre Reddit'in değerlemesi 6 milyar doların üzerinde yer alıyor. 

San Francisco merkezli şirket, aldığı yeni yatırımı video, reklam ve denizaşırı genişleme dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kullanmayı planladığını söyledi. 2005 yılında kurulan Reddit, kullanıcıların gönderiler veya makalelere bağlantılar göndermesine izin veriyor ve toplulukları bir araya getiriyor. Yavaş yavaş ana akıma giren Reddit, şu anda ABD'de en çok ziyaret edilen sitelerden biri.

E Serisi yatırım turu Vy Capital tarafından yönetiliyor. Reddit'in 250 milyon dolar aldığı habere göz attığımızda ise Andreessen Horowitz, Sequoia Capital ve Tencent Holdings gibi mevcut yatırımcıların yatırım turuna katıldığını görüyoruz. Ancak yeni eklenen yatırımcıların kim olduğu henüz belli değil. 

Reddit son dönemde, kullanıcılarını Wall Street devlerine karşı bir araya getiren GameStop olayıyla gündemimizdeydi. Reddit forumu r/WallStreetBets, batmakta olan GameStop hisselerinin değer kazanmasını sağlamış; bu da sosyal mecraların yükselişini bir kere daha kanıtlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.