Reddit, 250 milyon dolar yatırım aldı

Reddit, Vy Capital'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Sequoia Capital ve Tencent Holdings de katıldı.
Reddit, 250 milyon dolar yatırım aldı

Reddit, Vy Capital'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Sequoia Capital ve Tencent Holdings de katıldı. The New York Times'ın haberine göre Reddit, aldığı yeni yatırımı kullanıcı büyümesini hızlandırmak ve iş gücünü ikiye katlamak için kullanacağını açıkladı. 

Reddit son dönemde, kullanıcılarını Wall Street devlerine karşı bir araya getiren GameStop olayıyla gündemimizdeydi. Reddit forumu r/WallStreetBets, batmakta olan GameStop hisselerinin değer kazanmasını sağlamış; bu da sosyal mecraların yükselişini bir kere daha kanıtlamıştı. GameStop olayıyla ilgili tüm detayları önceki haberlerimizde bulabilirsiniz. Reddit ayrıca, geçtiğimiz günlerde yayınladığı 5 saniyelik Super Bowl reklamıyla da bilhassa ABD'nin gündemindeydi.

San Francisco merkezli Reddit, finansmanın, markaların ve pazarlamacıların sitenin güçlü ve aktif topluluk üyelerine çekilmesi nedeniyle gelişen reklamcılık işinin başarısı üzerine inşa edildiğini söyledi. Şirket bir blog gönderisinde, son yıllarda Reddit'i oluşturan yüz binlerce topluluğun ihtiyaçlarına daha fazla odaklanmak için uzun bir yol kat ettiklerini; kendilerini Reddit'e adadıklarını çünkü gerçek bir aidiyet ve bağlanma duygusu sağlayan toplulukların gücüne inandıklarını söyledi. 

Reddit, aynı blog yazısında video, reklam, tüketici ürünleri ve uluslararası pazarlara açılma dahil stratejik yatırımlar yapmak için doğru fırsat olduğunu hissettiklerini belirtti. Hatta şirket, geçtiğimiz aylarda bu hedefi destekler nitelikte bir hamle yapmış ve kısa video platformu Dubsmash'i satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.