Reddit, kısa video platformu Dubsmash'i satın aldı

Reddit kısa video platformu Dubsmash'i satın aldığını duyurdu, ancak anlaşmanın mali şartları açıklanmadı.
Reddit, kısa video platformu Dubsmash'i satın aldı

Reddit kısa video platformu Dubsmash'i satın aldığını duyurdu, ancak anlaşmanın mali şartları açıklanmadı. Bununla birlikte Dubsmash'in kendi platformunu ve markasını koruyacağı; Reddit'in platformun video oluşturma araçlarını kendine entegre edeceği bilgisi paylaşıldı.

Crunchbase verilerine göre Dubsmash, bugüne kadar Lowercase Capital, Index Ventures, Eniac Ventures, Heartcore Capital ve Sunstone Life gibi yatırımcılardan 20,2 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin şu an için TikTok'un en büyük rakiplerinden biri olduğunu söylemek de mümkün. Ancak 2015'te dudak senkronizasyonu (lip sync) video uygulaması olarak hayata geçirilen ve yayına alındığı ilk anda ciddi bir ivme yakalayan uygulama, TikTok'un son dönemde popülaritesini artırmasıyla bir süredir sıkıntılar yaşıyordu. 

Bu nedenle Dubsmash, 2017 yılında kendisini sosyal bir platforma dönüştürmeye başladı ve merkezini Berlin'den Brooklyn'e taşıdı. Bu yılın başında ise Dubsmash, ABD'nin kısa biçimli video pazarında, uygulama yüklemelerine göre sayıldığında TikTok'tan sonra ikinci sıraya yerleşti. 

Yeni satın alma sonrasında Dubsmash'in üç kurucu ortağı Suchit Dash, Jonas Druppel ve Tim Specht de dahil olmak üzere şirketin tüm ekibi Reddit'e katılacak.

ABD'deki siyahi gençlerin yaklaşık yüzde 25'i Dubsmash kullanıyor ve bunların yüzde 70'ini kadınlar oluşturuyor. Kullanıcıların yaklaşık yüzde 30'u her gün video içeriği oluşturmak için oturum açıyor, bu da etkileşimi artırıyor. Dubsmash, platformunda ayda bir milyardan fazla video görüntülendiğini belirtti. Öte yandan günlük 52 milyon aktif kullanıcıya sahip Reddit de kullanıcılarının 2020'de, iki kat daha fazla video yayınladığı bilgisini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.