Coinbase, çıkaracağı yeni ürünlerle ticarette kripto kullanımını destekleyecek

Gözünü ticarete çeviren Coinbase, Coinbase Card isimli banka kartı ve Bitcoin teminat hizmeti ile yeni bir kripto ekonomisi yaratmaya kararlı. 
Coinbase, çıkaracağı yeni ürünlerle ticarette kripto kullanımını destekleyecek

Coinbase'in beklentileri aşan ikinci çeyrek kazanç raporunu dün sizlerle paylaşmıştık. Coinbase, ikinci çeyrekte 2.03 milyar dolar gelir ve 1.6 milyar dolar kar elde ederken, kullanıcı tabanını da genişletmeye devam etti.  Coinbase'in aylık işlem yapan kullanıcı sayısı 2021'in ilk çeyreğine kıyasla yüzde 44 artış yaşayarak 8.8 milyona ulaştı.

Bu olumlu tablo, şirketin gelecek planlarına da yansıyor. Gözünü ticarete çeviren Coinbase, Coinbase Card isimli banka kartı ve Bitcoin teminat hizmeti ile yeni bir kripto ekonomisi yaratmaya kararlı. Hatırlarsanız, 2019 yılında tanıtılan Coinbase Card, temassız veya PIN girerek ödeme seçeneklerinin yanı sıra ATM'den para çekme imkanıyla da öne çıkıyordu.

Coinbase CEO'su Brian Armstrong kazanç raporu görüşmesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

 Uzun vadeli hedeflerimizden biri, kripto ile gerçekleşen günlük ekonomide mal ve hizmetler için giderek daha fazla ticaret işlemini nasıl elde ederiz. Diğeri ise hem kripto harcamak isteyen bir dizi tüccar hem de bir dizi tüketiciye ihtiyacımız var.

Armstrong açıklamasında sadece bir borsa platformunu değil aynı zamanda gerçek bir kripto ekonomisini de şekillendirmek istediklerini açıkladı. Bu bağlamda şirketin Coinbase Borrow hizmetini hatırlatmakta fayda var. Coinbase Borrow, perakende müşterilerine kripto teminatıyla 100 bin dolara kadar nakit para veriyor. 

Coinbase çatısı altında 1.7 milyon kullanıcının kripto varlıklarını faiz sağlayan araçlara yatırdığını düşünürsek, şirketin yeni yatırım araçları oluşturmak için hareket geçmesi olağan. Şirket, alım-satım işlemleri gibi basit günlük ticaret ve yatırım işlevlerinin ötesine geçerek, kartlar gibi daha geleneksel finansal hizmetler ile kriptoyu birlikte kullanmanın yeni yollarını sunuyor. 

Yine de söz konusu perakende satış odaklı ticaret olduğunda, Coinbase bir takım yasal zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Yasal düzenlemelerin, şirketin kredilendirme planlarını engeleme ihtimalini göz önünde bulunduran Amstrong, yasa koyucularla bir araya gelerek yeni yasal düzenlemeler oluşturmak istediklerini belirtti. Bu düzenlemelerin bazı alanlarda netlik sağlayacağını ve Coinbase ürünlerinin büyümesini destekleyeceğini de sözlerine ekledi. 

Armstrong'a göre, yasal düzenlemelerin yanı sıra zorlukları aşmak için atılması gereken önemli adımlardan biri de blok zincirin daha ölçeklenebilir bir hale getirilmesi.

Her ne kadar şirket, perakende satış açısından daha fazla ürün sunmak istese de; kurumsal müşteriler tarafındaki büyümeden de memnun. Coinbase'in kurumsal müşterileri arasında SpaceX, Tesla, PNC Bank, Third Point ve WisdomTree yer alıyor. Coinbase'in kurumsal şirketlere sunduğu ürünlerin rağbet görmeye devam ettiğini belirtelim. Yönetim altındaki varlıklara göre ilk 100'de yer alan serbest yatırım fonunun yüzde 10'u ise Coibase'in kurumsal ürününü satın aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.