Ethereum, London Hard Fork güncellemesi sonrasında 100 milyon dolarlık ETH işlem ücreti yaktı

Londra çatallanmasının gerçekleşmesinden bu yana toplamda 100 milyon dolarlık ETH işlem ücreti yakıldı veya dolaşımdan çıkarıldı.
Ethereum, London Hard Fork güncellemesi sonrasında 100 milyon dolarlık ETH işlem ücreti yaktı

Geçtiğimiz Nisan ayında Ethereum'un Berlin çatallanmasının (Berlin Hard Fork) gerçekleştiğini ve ilerleyen aylarda Londra çatallanmasının gerçekleşeceğini sizlere aktarmıştık. Ethereum'un uzun zamandır beklenen güncellemelerinden olan Londra çatallanması (London Hard Fork), geçtiğimiz hafta devreye girdi.

Son bir hafta içinde hem genel olarak tüm kripto paralar da hem de Ethereum özelinde önemli bir artış yaşandığını da hatırlatalım.

Ethereum için bu artışın ana nedeni ise EIP-1559. Temelinde bir işlem ücreti (komisyon) yakma mekanizması olarak tasarlanan EIP-1559, 5 Ağustos tarihinden bu yana aktif olarak kullanılmaya başlandı. Edindiğimiz bilgilere göre Londra çatallanmasının gerçekleşmesinden bu yana ise toplamda 100 milyon dolarlık ETH işlem ücreti yakıldı veya dolaşımdan çıkarıldı.

Bu işlemde toplamda 30 bini aşkın ETH'nin yakıldığını da ekleyelim. Yakılan ETH komisyonlarının yüzde 10'nu ise NFT pazaryeri OpenSea'de gerçekleşen işlemlerden. Bu durum ise Ethereum fiyatının önemli ölçüde artmasına neden oldu. 100 milyon dolarlık ETH yakılmasının ardından Ethereum fiyatı 2 bin 725 dolardan 3 bin 230 dolara kadar çıktı.

Londra güncellemesi toplamda 5 kod değişikliği barındırsa da, şu ana kadar en çok dikkat çeken ve etkili olan kod değişikliği kesinlikle EIP-1559 isimli yakma mekanizması oldu. Bu durumun uzun vadede Ethereum fiyatını nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.