Ethereum işlem ücretlerini düşürmesi beklenen Berlin Hard Fork gerçekleşti

Ethereum blockchain ağı için bir yazılım güncellemesi olan Berlin güncellemesi (Berlin Hard Fork) gerçekleşti.
Ethereum işlem ücretlerini düşürmesi beklenen Berlin Hard Fork gerçekleşti

Kripto para ve blockchain dünyasının en önemli markalarından biri haline gelen Ethereum ile ilgili gelişmeleri pek çok kez sizlere aktarmıştık. Bugün ise temelinde Ethereum blockchain ağı için bir yazılım güncellemesi olan Berlin güncellemesi (Berlin Hard Fork) gerçekleşti.

Gerçekleşen Berlin çatallanması ile birlikte piyasa değerine bakıldığında dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi  olan Ethereum, büyük bir güncelleme almış oldu. Gerçekleşen güncelleme ile birlikte Ethereum fiyatının artışa geçtiğini ve 2 bin 450 dolara ulaştığını da ekleyelim.

Berlin çatallanması çatallanması içinde 4 farklı "Ethereum Improvement Proposals" yani Ethereum iyileştirme önerisi bulunduruyor. EIP-2565 isimli iyileştirme önerisi ile birlikte Ethereum işlem ücretlerinin düşürülmesi hedefleniyor. EIP-2718 önerisi ile birlikte ise Ethereum işlemlerinin birleştirmesine olanak tanınacak. Edindiğimiz bilgilere göre bu iki iyileştirme önerisinin Ethereum kullanıcıları ve geliştiriciler tarafından yapıldığını da ekleyelim.

EIP-2929 ve EIP-2930 kod adlı iyileştirme önerileri ise Martin Swende ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından yapıldı. EIP-2929 önerisi işlem sürelerini hızlandırmak için işlem ücretini artırmayı amaçlarken EIP-2930 önerisi ise artırılacak olan işlem ücretlerini dengeleyerek azaltılmasına odaklanacak. Ethereumun güncellemelerine devam edeceğini de paylaşalım.

Edindiğimiz bilgilere göre bir sonraki büyük Ethereum güncellemesi önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleşecek. Güncellemesinin ismi ise London Hard Fork olacak. Ethereum güncellemeleri ve London Hard Fork ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.