Twitter, yeni güncellemesinde küçük ama etkili tasarım değişiklikleri yaptı

Twitter'ın Twitter Design hesabı üzerinden aktardığı güncellemelerde göze çarpan ilk değişik yazı tipi oldu.
Twitter, yeni güncellemesinde küçük ama etkili tasarım değişiklikleri yaptı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter, son dönemde birçok farklı haberle gündemimizdeydi. Clubhouse benzeri Spaces uygulaması, alışveriş modülünü ABD'deki kullanıcılara açması, haber bölümünü genişletmek için aboneliğe dayalı haber uygulaması Brief ekibini işe alması, dezenformasyonu önlemek için Associated Press ve Reuters ile çalışacak olması derken hemen hemen her hafta sizlerle Twitter haberleri paylaştık. Hatta Twitter, bir süre önce yayına aldığı hikayeler özelliği Fleets'i de 3 Temmuz itibarıyla kapatmıştı.

Devasa teknoloji şirketlerine dair haberler her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor, bu kapsamda Twitter'la ilgili son gelişme ise tasarımını yenilemiş olması. Twitter'ın Twitter Design hesabı üzerinden aktardığı güncellemelerde göze çarpan ilk değişikliğin yazı tipi olduğunu belirtelim. Zira şirket, yeni oluşturduğu Chirp adlı fonu yayına aldı. Bilhassa mobil uygulamaya göz attığımızda açık ara bir fark olduğunu görebiliyoruz. Kişisel olarak bu fontu sevdiğimi de söyleyebilirim, çünkü daha yumuşak hatlara sahip ve içeriği okurken gözlerinizi yormuyor.

Twitter, renklerini de yüksek kontrast ve çok daha az mavi olacak şekilde güncelledi. Şirket, bu güncelleme ile oluşturulan ve paylaşılan fotoğraflara ve videolara dikkat çekmeyi artırmayı hedefliyor. Ayrıca kullanıcılara yeni bir palet vererek yakında yeni renklerini de kullanıma sunacak. Twitter'ın yeni butonları da artık yüksek kontrastlı. Bu da yapabileceğiniz en önemli eylemlerin öne çıkmasına yardımcı oluyor.

Yeni tasarımda takip butonları da farklı görünüyor, ancak Twitter bunun, bir bakışta hangi işlemleri yaptığınızı görmenize yardımcı olacağını söylüyor.

Twitter tasarım ekibi, birçok görsel dağınıklığı temizlediklerini belirtiyor. Buna göre artık daha az gri arka plan ve gereksiz ayırıcı çizgiler var. Ayrıca metnin okunmasını kolaylaştırmak için alanı artıran Twitter, güncellemelere devam edeceğinin de altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.