Poly Network hackerı, 256 milyon dolarlık kripto parayı iade etti

Blockchain güvenlik firması Slowmist, hackerın ID bilgilerine erişince, kripto dünyasının yaşadığı en büyük saldırı, paraların iade edilmesiyle sonuçlandı. 
Poly Network hackerı, 256 milyon dolarlık kripto parayı iade etti

Dün Poly Network'te gerçekleşen siber saldırı sonucunda 600.3 milyon dolar değerinde kripto para çalındığını sizlere aktarmıştık. Blockchain güvenlik firması Slowmist, hackerın ID bilgisine erişince, saldırgan elinde bulundurduğu kripto varlıkları iade etmeye başladı. 256 milyon dolar değerinde token iade edildi. 

Saldırgan, kripto varlıkları iade etmeye başlamadan 7 dakika önce "Hacker, teslim olmaya hazır." isimli bir token oluşturdu. Ardından bu token'ı belirlenen Polygon adresine atadı.  

İade edilen varlıklar

Bu işlemin akabinde Polygon blok zincirine 1 milyon dolar USDC gönderdi. Gönderimler 10,10 bin ve 1 milyon olmak üzere kademeli olarak artan miktarlarla gerçekleştirildi. Saldırganlar ayrıca, Binance Smart Chain üzerinde bitcoin ile sabitlenmiş bir token olan 1,1 milyon dolar değerindeki 23,8 BTCB'yi ve 2 milyon dolar değerinde 259,7 milyar shiba inu (SHIBA) tokenini ve bir stablecoin olan 600 bin dolarlık FEI de geri verdi.

Poly Network ekibiyle şifrelenen mesajlar aracılığıyla konuşan hacker, birkaç saat içinde Binance Smart Chain'de bulundurduğu tüm varlıkları ekibe gönderdi. Böylece 46.4 milyon dolar değerinden binden fazla BTCB, 86 milyon dolar değerideki 26,629 ETH ve 119 milyon dolarlık BUSD  Poly Network ekibine ulaştı.  İade edilen varlıkların ardından Binance Smart Chain'de kalan tek varlık 2.6 milyon dolar değerindeki 6,613 BNB oldu. 

Hacker hakkında bilinenler

Poly Network'un yaşadığı bu siber saldırının şimdiye kadar yaşanan en büyük kripto para hacklemesi olduğunu sizlere aktarmıştık. Yaşanan saldırının yıldızı ise güvenlik firması Slowmist oldu.

Soygundan birkaç saat sonra, saldırganın IP ve e-posta bilgilerini hali hazırda takip ettiklerini iddia eden Slowmist, saldırganla ilgili diğer kimlik bilgileriyle ilgili soruşturmaya devam ettiğini açıkladı. Slowmist'in Salı günü paylaştığı Weibo gönderisine göre, saldırgan, saldırı için fonları bir araya getirirken az bilinen bir Çin kripto borsası Hoo'yu kullandı. Böylece başlangıçta dijital ayak izlerinin nasıl takip edildiği de açıklanmış oldu.

Slowmist'in yanı sıra diğer kripto güvenlik uzmanlarının da; saldırganın kimliğine dair araştırma yaptığını belirtelim. Kendisi hakkında pek çok bilginin ortaya çıkması ile Hacker, Poly Network Exploiter adresinden kendisine gönderilen bir Ethereum işleminde "Fonu iade etmeye hazırım!" yazdı. 20 dakika sonra Poly Network ekibi bu çağrıya cevap verdi. Böylece kripto dünyasının yaşadığı en büyük saldırı, paraların iade edilmesiyle sonuçlandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.