Jack Dorsey'e göre Bitcoin dünyayı birleştirecek!

Jack Dorsey, geçtiğimiz gün Twitter üzerinden ilginç açıklamalar yaptı. Dorsey, Bitcoin'in önünde sonunda dünyayı birleştireceğini iddia etti.
Jack Dorsey'e göre Bitcoin dünyayı birleştirecek!

Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey'nin Bitcoin'e olan ilgisini hepimiz artık az çok biliyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde Square'in odağına Bitcoin'i alan yeni çözümünden de sizlere bahsetmiştik. Platformun temel amacı, merkezi olmayan finansal hizmetler oluşturmayı daha kolay bir hale getirmek olarak açıklanırken Square'in yeni çözümünün ismi ise TBD olacağı belirtilmişti.

Jack Dorsey'nin kripto paralara olan ilgisi tabii ki sadece Bitcoin ile de sınırlı değil. Zira Dorsey, ilk tweetini NFT olarak 2.9 milyon dolara, Türk asıllı Bridge Oracle ve Cryptoland'in CEO'su Sina Estavi'ye satmıştı.

Jack Dorsey, geçtiğimiz gün ise Twitter üzerinden ilginç açıklamalar yaptı. Dorsey, Bitcoin'in önünde sonunda dünyayı birleştireceğini iddia etti. ABD Senatosu'nun altyapı paketinde, hükümetin kripto para birimine katılımını genişletecek bir değişiklik engellendi. Dorsey bu gelişmenin ardından "#Bitcoin will unite a deeply divided country. (and eventually: world)" (Bitcoin derinden bölünmüş bir ülkeyi birleştirecek. En sonunda da dünyayı.) tweet'ini attı. Ancak Dorsey, bu paylaşımıyla hangi ülkeyi kastettiğini açıklamadı. Tabii ki son yaşanan gelişmeler bu ülkeyi ABD olarak düşünmemize neden oluyor. 

The Verge'ün haberine göre Jack Dorsey, geçtiğimiz ay düzenlenen Bitcoin odaklı bir konferansta umudunun Bitcoin'in dünya barışını yaratması olduğunu söylemişti. Dorsey, günlük olarak uğraşmamız gereken tüm dikkat dağıtıcı şeylerin, bu gezegendeki her bir insanı etkileyen daha büyük hedeflerden giderek daha fazla uzaklaşmamıza neden olduğunu söyledi ve Bitcoin ile dünya barışının uzun vadede geleceğini de sözlerine ekledi.

Tüm bu açıklamalara rağmen Twitter CEO'su, bunun nasıl gerçekleşeceğine dair detayları paylaşmıyor. Anlaşılan Dorsey'nin dediklerini daha iyi anlamak için gelecekte yapacağı açıklamalara odaklanmamız ve kendisini daha yakından takip etmemiz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.