185 milyon dolar yatırım alan eğitim teknolojisi şirketi UpGrad'in değerlemesi 1.2 milyar dolara ulaştı

Hindistan merkezli eğitim teknolojisi şirketi UpGrad, Temasek'in liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 185 milyon dolar yatırım aldı. Geçtiğimiz nisan ayında değerlemesi 600 milyon dolar olan UpGrad'in şimdiki değeri ise 1.2 milyar dolara ulaştı.
185 milyon dolar yatırım alan eğitim teknolojisi şirketi UpGrad'in değerlemesi 1.2 milyar dolara ulaştı

Hindistan merkezli eğitim teknolojisi şirketi UpGrad, Temasek'in liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 185 milyon dolar yatırım aldı. Tura Dünya Bankası'nın Uluslararası Finans Kurumu yani IFC (International Finance Corporation) ve IIFL de katıldı. Geçtiğimiz nisan ayında değerlemesi 600 milyon dolar olan UpGrad'in şimdiki değeri ise 1.2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle şirket, unicorn şirketler seviyesine yükselmiş oldu.

2015 yılında Mayank Kumar, Phalgun Kompalli, Ravijot Chugh ve Ronnie Screwvala tarafından hayata geçirilen UpGrad, müşterilerine eğitim hizmetleri sunan online bir platform. Platformda bulunan eğitimler bilhassa dijital pazarlama, ürün yönetimi, girişimcilik, veri analitiği, veri odaklı yönetim ve dijital teknoloji alanlarında yoğunlaşıyor. 50'den fazla ülkede faaliyet gösteren UpGrad'in 1 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Platformun ücret ödeyen kullanıcı sayısı ise ortalama 62 bin civarında.

UpGrad, dünyanın önde gelen üniversitelerini, fakülte ve endüstri uzmanlarını dijital platformunda bir araya getiriyor. Platform, Gojek, PayTM, Gartner, Flipkart, Accenture ve E&Y gibi şirketler tarafından kullanılıyor. UpGrad'in online derslerini oluşturanlar arasında ise Duke Corporate Education, Michigan State University, Liverpool John Moores University, Deakin Business School ve Swiss School of Business Management gibi eğitim kurumlarından eğitmenler bulunuyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Ronnie Screwvala, aldıkları yeni yatırımı birleşme ve satın alma fırsatlarını değerlendirmek için kullanacaklarını açıkladı. UpGrad'in bu sene unicorn seviyesine ulaşan 21. Hintli girişim olduğunun altını çizelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.