Taksitlendirme girişimi Tabby, 50 milyon dolar yatırım aldı

Dubai merkezli Tabby girişimi tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Taksitlendirme girişimi Tabby, 50 milyon dolar yatırım aldı

Şimdi satın al sonra öde mottosu ile hizmet vermeye başlayan taksitlendirme girişimi Tabby, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Dubai merkezli Tabby girişimi tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Global Founders Capital ve STV'nin ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna Global Founders Capital ve STV'nin dışında Delivery Hero, CCVA, Arbor Ventures, Mubadala Investment Capital, Raed Ventures, Global Ventures, MSA Capital, VentureSouq, Outliers VC, JIMCO ve HOF'un katıldıklarını da ekleyelim.

Alınan 50 milyon dolarlık yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi ise 300 milyon dolara ulaştı. 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Tabby'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 132 milyon dolar oldu. 2019 yılında Daniil Barkalov ve Hosam Arab tarafından Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurulan Tabby, kullanıcılarının harcamalarını taksitlendiren bir çözüm sunuyor.  

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde aktif olarak kullanılan Tabby, 400 bini aşkın kullanıcıya sahip durumda. 2 bini aşkın firma ile iş birliği içinde çalışan Tabby'nin iş birliği yaptığı firmalar arasında Adidas, Ikea, Shein, VogaCloset, Chalhoub Group, Al Futtaim Group, Landmark Group ve Apparel Group gibi önemli markalar da yer alıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tabby kurucu ortağı ve CEO'su Hosam Arab, bu yatırımın bölgesel tüketiciler ve perakendeciler için daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmalarını sağlayacağını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.