1 ay içinde 20 bin kullanıcı kazanan Starlink, 90 bin kullanıcıya ulaştı

2021 yılı sonunda mobil kullanım desteği sunmaya da başlayacak olan Starlink, hızlı bir şekilde kullanıcı kazanmaya devam ediyor.
1 ay içinde 20 bin kullanıcı kazanan Starlink, 90 bin kullanıcıya ulaştı

SpaceX'in uydular ile hızlı ve uygun fiyatlı internet sağlama projesi olan Starlink'ten sizlere geçtiğimiz dönemlerde bahsetmiştik. 2021 yılı sonunda mobil kullanım desteği sunmaya da başlayacak olan Starlink, hızlı bir şekilde kullanıcı kazanmaya devam ediyor.

SpaceX kurucusu ve CEO'su Elon Musk tarafından aktarılan bilgilere göre platform, son 1 ay içinde kullanıcı sayısını yüzde 30 oranında artırdı. 29 Haziran tarihinde yaklaşık 69 bin kullanıcıya sahip olan Starlink, Musk'ın paylaştığı bilgilere göre 1 ay içinde 20 bin kullanıcı kazandı.

Kısacası 1 ay içinde 20 bini aşkın kullanıcı kazanan Starlink'in toplam kullanıcı sayısı ise 90 bin seviyelerine ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Starlink, geçtiğimiz Şubat ayında 10 bin kullanıcıya sahipti.

1650 uydu ile kullanıcılarına internet sağlayan Starlink'in şu an için 12 ülkede aktif olarak hizmet sunduğunu da ekleyelim. Şu an için beta aşamasında olan ve her geçen gün uydu sayısını artıran Starlink, 2027 yılında 42 bin uydu ile hizmet vermeyi planlıyor. 

Geçtiğimiz Ekim ayında beta olarak kullanıma sunulan Starlink, kullanıcılarına 50 ila 150 Mbps hız sunuyor. Starlink'in aylık 99 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim. İlerleyen dönemlerde taşınabilir bir hizmet sunmayı da planlayan Starlink, bu hizmet ile birlikte internet hizmetinin uçaklar, gemiler, kamyonlar ve karavanlarda da kullanılabilmesini hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.