Nisan ayında belirttiğimiz gibi: Trendyol kısa bir zaman içerisinde "Decacorn"

Nisan ayında Trendyol’un kısa bir zaman içerisinde 15 milyar dolar değerleme üzerinden 1-2 milyar dolar yatırım almaya hazırlandığını da yer vermiştik. Bugünse bu rakamlar ve detaylar daha da netleşti.
Nisan ayında belirttiğimiz gibi: Trendyol kısa bir zaman içerisinde

Ülkemizin en önemli e-ticaret platformları arasında yer alan Trendyol’un 350 milyon dolar yatırım aldığını ve değerlemesinin 9,35 milyar dolara yükseldiğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Arda Kutsal'ın yazdığı haberde Trendyol’un yakın bir dönemde  15 milyar dolar değerleme üzerinden 1-2 milyar dolar yatırım almaya hazırlandığını da yer vermiştik

Bugünse bu rakamlar ve detaylar daha da netleşti. Bloomberg tarafından bugün paylaşılan habere göre Trendyol'un yatırım turunu tamamlamaya çok yakın olduğu açıklandı. Aktarılan bilgilere göre Trendyol, bizim paylaştığımız gibi 1,5 milyar dolarlık bir yatırım almaya hazırlanıyor. Alınacak olan yatırım ile birlikte Trendyol‘un değerlemesinin 16,5 milyar dolar seviyelerine ulaşması hedefleniyor. Yatırım gerçekleşmesi ile birlikte Trendyol, 10 milyar dolar değerleme barajını geçerek Türkiye girişim ekosisteminin ilk decacorn'u olmanın da ötesinde ülkenin en değerli şirketi haline gelebilir.

1,5 milyar dolarlık yatırım General Atlantic ve SoftBank Group Corp. gibi önemli yatırım şirketlerinin gelmesi bekleniyor. Alınacak olan yatırım Trendyol’un hem ülkemizde hem de yurt dışında büyümesi için kullanılacak. Şu an için Trendyol tarafından bir bilgi paylaşılmasa da yatırımın önümüzdeki haftalarda tamamlanması hedefleniyor.

2010 yılında Demet Suzan Mutlu Tarafından kurulan Trendyol’un bugüne kadar 387 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Bu yatırımların 350 milyon dolarlık kısmı ise Çin’in en önemli şirketleri arasında yer alan ve yüzde 86,5 ile şirketin büyük ortağı Alibaba tarafından sermaye artırımı yoluyla yapıldı.

Şu an için Trendyol, General Atlantic veya SoftBank Group tarafından herhangi resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.