315 milyon dolar ek yatırım alan Pine Labs, yatırım turunu 600 milyon dolar ile kapattı

Pine Labs tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 285 milyon dolarlık yatırıma ek 315 milyon dolar daha yatırım aldı.
315 milyon dolar ek yatırım alan Pine Labs, yatırım turunu 600 milyon dolar ile kapattı

Dijital ödeme ve ticaret çözümleri sağlayıcısı olarak hizmet veren Pine Labs'in 285 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Pine Labs tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 285 milyon dolarlık yatırıma ek 315 milyon dolar daha yatırım aldı.

Alınan 315 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin son yatırım turu 600 milyon dolar ile tamamlanmış oldu. Gerçekleşen 600 milyon dolarlık yatırım ile Pine Labs'in değerlemesinin 3 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. 600 milyon dolarlık yatırıma Fidelity Management & Research Company, BlackRock tarafından yönetilen fonlar, Ishana ve Tree Line'ın yanı sıra şirketin eski yatırımcılarından olan Kotak and IIFL Asset Management da katıldı.

Alınan 315 milyon dolarlık ek yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 738 milyon dolara ulaştı. 1998 yılında Rajul Garg ve Tarun Upaday tarafından Hindistan'da kurulan Pine Labs, işletmeler için teknoloji ve finansal çözümler içeren bir ticaret platformu sunuyor. Alınan yatırımın önümüzdeki iki yıl içinde yeni pazarlara açılmak için kullanılacağını da ekleyelim.

Geçtiğimiz Nisan ayında büyümek ve yeni pazarlara açılmak için 45 milyon dolar karşılığında Fave uygulamasını satın alan Pine Labs, uygulamanın 6 milyon kullanıcı ve 40 bini aşkın işletme tarafından aktif olarak kullanıldığını da duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Pine Labs'in gelecek planları arasında halka arz da yer alıyor. Pine Labs'in 2022 yılının Mart ayında halka arz gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.