Pine Labs'in değerlemesi, aldığı 285 milyon dolar yatırım sonrasında 3 milyar dolara ulaştı

Dijital ödeme ve ticaret çözümleri sağlayıcısı Pine Labs, Marshall Wace, Baron Capital Group, Duro Capital, Moore Strategic Ventures ve Ward Ferry Management'in katıldığı yatırım turunda 285 milyon dolar yatırım aldı.
Pine Labs'in değerlemesi, aldığı 285 milyon dolar yatırım sonrasında 3 milyar dolara ulaştı

Dijital ödeme ve ticaret çözümleri sağlayıcısı olan Hindistan merkezli Pine Labs, Marshall Wace, Baron Capital Group, Duro Capital, Moore Strategic Ventures ve Ward Ferry Management'ın katıldığı yatırım turunda 285 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımdan sonra şirketin değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı. Mevcut yatırımcılar Temasek, Lone Pine Capital ve Sunley House Capital da bu tura katıldı.

1998 yılında kurulan Pine Labs, satıcılar için teknoloji ve finansal çözümler içeren bir ticaret platformu sunuyor. Bu çözümler, satıcıların gelirlerini artırmalarına; maliyetleri, karmaşıklığı ve riskleri azaltmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Şirket, satıcıların perakende müşterilerine değer sunmasını sağlamak için finansal kurumları ve tüketici markalarını birbirine bağlıyor. Offline ve online perakende işlemlerinde hedeflenen satışlar için müşteri içgörüleri sağlıyor ve finansal çözümler sunuyor.

Şirketin bulut tabanlı platformu, Hindistan ve Malezya'daki 3 bin 700 şehir ve kasabada 3,5 milyondan fazla POS cihazıyla entegre şekilde çalışıyor. Elektronik, yiyecek ve içecek, moda, havayolları gibi sektörlerde 1 milyondan fazla satıcı Pine Labs'in çözümlerini kullanıyor. 15 büyük banka, 7 finans kurumu ve 100'den fazla marka Pine Labs ile iş birliği halinde. 

Pine Labs, her kart sahibine sağlanacak kredinin boyutunu belirlemek için bağlı olduğu bankaların banka kartı tabanında bir analiz uygulaması çalıştırıyor. Şirket, daha sonra Pine Pay Later uygulamasını kullanarak büyük ödemeleri aylık eşit taksitlere dönüştürüyor.

Yeni yatırım turunun kapanmadığını da belirtelim, zira şirket 285 milyon dolara ek olarak bir 100 milyon dolar daha yatırım almayı ve turu ondan sonra kapatmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.