Apple, App Store'a A/B testi ve uygulama içi etkinlikler özelliklerini getiriyor

Apple bugün gerçekleşen konferansta, App Store'da, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcılara daha iyi hedeflemesine, uygulamalarının daha fazla kişi tarafından keşfedilmesine yardımcı olacak özellikleri duyurdu.
Apple, App Store'a A/B testi ve uygulama içi etkinlikler özelliklerini getiriyor

Apple'ın yazılımı odağına alan konferansı WWDC 2021'i, Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere anbean aktardık. Etkinliğin öne çıkanı hiç şüphesiz iOS 15'ti, ancak bunun yanı sıra Apple Cüzdan'a, Hava Durumu'na, Haritalar'a, FaceTime'a ait yeni özellikleri, Live Text özelliğini, iPadOS, watchOS 8 ve macOS Monterey yazılımlarını ve çok daha fazlasını da tanıma fırsatı yakaladık. 

WWDC konferansları özellikle yazılım geliştiricileri odağına alıyor ve bu kapsamda da yazılımın öne çıktığı birçok yenilik tanıtılıyor. Apple bugün gerçekleşen konferansta, App Store'da, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcılara daha iyi hedeflemesine, uygulamalarının daha fazla kişi tarafından keşfedilmesine yardımcı olacak ve hatta yeni kullanıcıları kazanmak için uygulamalarında ne tür etkinliklerin gerçekleştiğini vurgulamasına da yardımcı olacak bir dizi değişiklik ve iyileştirmeyi duyurdu.

App Store'da kişiselleştirilmiş uygulama görüntüleri 

Buna göre bu yıldan itibaren uygulama geliştiriciler, uygulamalarının farklı özelliklerini farklı kullanıcılara sunmak için birden fazla özel ürün sayfası oluşturabilecekler. Yani App Store'da gördüğümüz uygulama tanıtımları kişiselleştirilmiş olacak. Geliştiriciler bu kapsamda kullanıcıların en çok neyi sevdiğini A/B testi için farklı ekran görüntüleri, videolar ve hatta farklı uygulama simgeleri gibi şeyleri deneyebilme fırsatı yakalayacak.

Etkinlikler özelliği ile daha iyi reklam yapılabilecek

Ayrıca, uygulamalarında sürekli olarak yer alan dinamik içeriklerin reklamını yapabilecekler. Normalde bu içeriklerin reklamı, genellikle yalnızca uygulamayı yüklemiş ve ardından push bildirimlerini etkinleştirmiş olanlara yapılabiliyordu. Ancak Apple, uygulama içi etkinlikler lansmanını yaparak geliştiricilerin bu etkinliklerin daha iyi reklamını yapmalarına izin vereceğini açıklamış oldu.

Etkinlikler, uygulamanın ürün sayfasında sergilenecek. Kullanıcılar etkinlikler hakkında daha fazla bilgi edinebilecek ve herhangi bir etkinlik o anda gerçekleşiyorsa kişiler etkinliğe de hızlı bir şekilde katılabilecek. Bu özellik tüm geliştiricilere açık olacak.

App Store'un haftalık ziyaretçi sayısı: 600 milyon

Bunun yanı sıra Apple, App Store'a dair güncel veriler de paylaştı. Bu verilere göre App Store, bugün 175 ülkede haftalık 600 milyon kullanıcıya sahip. App Store'un piyasaya sürülmesinden bu yana ise geliştiricilere 230 milyar doların üzerinde ödeme yapıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.