Yenilenen Apple Cüzdan içinde kimlik bilgileri de yer alacak

Artık Apple Cüzdan içinde kimlik bilgileri de bulunabilecek. Yani yanınızda telefonunuz ya da Apple Watch'unuz olduğu sürece kimlik taşımanız dahi gerekmeyecek.
Yenilenen Apple Cüzdan içinde kimlik bilgileri de yer alacak

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla size aktardığımız Apple'ın yazılımı odağına alan WWDC 2021 etkinliği son hızıyla devam ediyor. iOS 15'in yanı sıra FaceTime, Wallet, Weather ve Maps uygulamalarında da güncellemeler yapıldı. Wallet uygulamasının yeni özelliklerinin ise bir hayli etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle Wallet, yani Cüzdan uygulaması doğrudan iPhone'unuzda bulunuyor. Kredi ve banka kartlarınızı, toplu taşıma kartlarınızı, biniş kartlarınızı, biletlerinizi, araba anahtarlarınızı ve daha fazlasını tek bir yerde güvenle sakladığınız bir yer olarak karşınıza çıkıyor ve bunların tümü iPhone veya Apple Watch ile entegre şekilde çalışıyor, böylece yanınıza daha az şey alabiliyorsunuz.

Ancak en etkileyici kısım, artık Apple Cüzdan içinde kimlik bilgileri de bulunabilecek. Yani yanınızda telefonunuz ya da Apple Watch'unuz olduğu sürece kimlik taşımanız dahi gerekmeyecek, lakin burada regülasyonları da göz önünde bulundurmak gerekebilir. Örneğin; ABD'de bu durum bir sorun yaratmazken belki de Türkiye'de kullanım dışı bırakılabilir. 

Apple Cüzdan'la yapabileceklerinizi tek tek sıralamak gerekirse; ödemeler için kartlarınızı ekleyebileceksiniz, Türkiye'de aktif edilmese bile Apple Pay ile ödeme yapabileceksiniz. Anahtarlarınızın hepsi Cüzdan uygulamasında bulunacak ve yanınızda anahtar taşımak zorunda kalmayacaksınız. Üstelik bu konuda birçok yerle de iş birliği yapılmış. Örneğin Hyatt otel zinciri buna özel odalar ayırmış. Diyelim ki Hyatt'ın herhangi bir otelinde, 203. odada kalıyorsunuz. Artık anahtar taşımayacaksınız ve Cüzdan uygulamasıyla odanıza girebileceksiniz.

Özetle; daha az kart, daha az anahtar taşıyacak ve hemen hemen her şeyi telefonunuz yanınızda olduğu süre Cüzdan uygulaması ile yapabileceksiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.