Apple, Live Text ile fotoğrafları etkileşimli hale getiriyor

Live Text özelliği ile çektiğiniz bir fotoğrafta yer alan restoranın tabelasına dokunarak, metni kopyalayabilecek ve internette aratabileceksiniz.. Aynı şekilde tabelada görünen telefon numarasını kopyalayarak, restoranı aramanız da mümkün.
Apple, Live Text ile fotoğrafları etkileşimli hale getiriyor

Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) kameraya eklediği yeni özellikleri tanıttı. Tanıtılan özellikler arasında en çok ilgi çeken ise Live Text oldu. Kullanıcılar Optik Karakter Tanıma (OCR) teknolojisinden yararlanan Live Text ile fotoğraflarda yer alan metinleri, kopyala - yapıştır ile farklı uygulamalara ve notlara ekleyebilecek. 

Örneğin, çektiğiniz bir fotoğrafta yer alan restoranın tabelasına dokunarak, metin kopyalayabilecek ve internette aratabileceksiniz. Aynı şekilde tabelada görünen telefon numarasını kopyalayarak, restoranı aramanız da mümkün. Öğrencilerin, tahtanın fotoğrafını çekerek kolayca not alabildiğini düşünebilirsiniz. 

Daha önce Google Lens'te gördüğümüz bu özellik, 2 yıl önce Pixel'de kendini göstermeye başlamıştı. Live Text, Ağırlıklı olarak iPhone üzerinde gösterildi. Şimdiye kadar Optik Karakter Tanım kullanmak isteyen kişiler, cihazlarına ayrı bir uygulama indirmek zorunda kalıyordu. Live Text ile bu ihtiyacın ortadan kalktığını söyleyebiliriz. 

Öte yandan Apple'ın iPadOS için tanıttığı Split View özelliğinde olduğu gibi, Live Text'in iPhone'a bu kadar geç gelmesi izleyenlerde hayal kırıklığı yaratmış olabilir. 

 Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla size aktardığımız Apple'ın yazılımı odağına alan WWDC 2021 etkinliğine dair tüm haberlere linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.