macOS'un yeni versiyonu macOS 12 Monterey tanıtıldı

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre iOS 15 ile karşımıza çıkan pek çok özellik macOS 12 Monterey için de sunuldu.
macOS'un yeni versiyonu macOS 12 Monterey tanıtıldı

Apple'ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl 7 Haziran ve 11 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşeceğini ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi yalnızca online bir etkinlik olacağını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Etkinlik ile birlikte karşımıza çıkan yeniliklerden biri de macOS oldu. 

MacOS'in yeni versiyonu macOS 12 Monterey oldu. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre iOS 15 ile karşımıza çıkan pek çok özellik macOS 12 Monterey için de sunuldu. Geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan macOS Big Sur ile kıyaslandığında macOS 12 Monterey'in daha küçük bir güncelleme olduğunu da paylaşalım.

macOS 12 Monterey ile birlikte karşımıza çıkan Universal Control özelliği, MacBook modelleri ile iPad ve iMac'ler arasında bir köprü görevi görecek. Bu özellik sayesinde her üç cihazı da aynı anda kullanabileceksiniz. Universal Control ile birlikte MacBook'unuzun yanında yer alan bir iPad otomatik olarak MacBook'unuzu tanıyabilecek.

MacBook'un touchpad'i otomatik olarak iPad üzerinde görünecek ve tableti touchpad üzerinden kontrol edebileceksiniz. macOS içinde yer alan Safari de yeni özellikler kazandı. Gelen yenilikler sayesinde artık Safari'de yer alan sekmeleri gruplara ayırmak mümkün olacak. Safari için eklenti özelliğinin geldiğini de ekleyelim.

macOS içinde yer alan Object Capture özelliğin ile birlikte ise nesnelerin görselleri 3D modellenmiş gibi görünebilecek. macOS 12 Monterey ile birlikte Shortcuts özelliği de MacBook modelleri için sunulmuş oldu. macOS 12 Monterey'in diğer özellikleri arasında ise Spatial audio desteği, AirPlay to Mac, oyunlar için launchpad, TestFlight'ın macOS için sunulması ve memoji ile giriş gibi yenilikler yer alıyor. 

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla size aktardığımız Apple'ın yazılımı odağına alan WWDC 2021 etkinliğine dair tüm haberlere linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.