WhatsApp hesapları, maksimum dört farklı cihazda kullanılabilecek

WhatsApp'a çoklu cihaz desteği gelmesi bir süredir gündemdeydi. Şirket şimdi de, bu desteğin önümüzdeki aylarda herkese açık betaya gireceğini ve kişilerin hesaplarını maksimum dört farklı cihazda kullanabileceğini açıkladı.
WhatsApp hesapları, maksimum dört farklı cihazda kullanılabilecek

WhatsApp'a çoklu cihaz desteği gelmesi bir süredir gündemdeydi. Şirket şimdi de, bu desteğin önümüzdeki aylarda herkese açık betaya gireceğini ve kişilerin hesaplarını maksimum dört farklı cihazda kullanabileceğini açıkladı. Bu özelliğin yanı sıra WhatsApp'a bir kere görüntüleme (view once) özelliğinin de entegre edileceği açıklandı.

WaBetaInfo'nun birinci ağızdan edindiği bilgilere göre Mark Zuckerberg, çoklu cihaz desteğinin yakında hayata geçirileceğini açıkladı. WhatsApp başkanı Will Cathcart, kullanıcıların bir hesaba dört cihaza kadar bağlanabileceğini söyledi. Şirket ayrıca, iPad için özel bir WhatsApp uygulaması sunmak için çalıştıklarını belirtti.

Geçen yıl mesajlara yedi günlük bir zamanlayıcı ayarlama (kaybolma modu) özelliğini sunan anlık mesajlaşma servisi, şimdi bu özelliği, kullanıcıların yalnızca bir kez görüntülenebilen resim ve videoları paylaşmasına izin verecek şekilde genişleteceğini söyledi. Yani bu özellik, aslında Instagram'ın direkt mesajlaşma kısmındaki medya paylaşımına benzeyecek. Zira Instagram'da da dilerseniz fotoğrafın bir kere görüntülendikten sonra tamamen ortadan kaybolmasını tercih edebiliyorsunuz. 

Mark Zuckerberg, çoklu cihaz özelliğinin, WhatsApp'ın bireyler arasında gönderilen mesajlar için sunduğu uçtan uca şifrelemeden ödün vermeyeceğini doğruladı. Zuckerberg, telefonun pili bitse bile tüm mesajların ve içeriğin cihazlar arasında düzgün bir şekilde senkronize edilmesini sağlamanın büyük bir teknik zorluk olduğunu, ancak bunu çözdüklerini açıkladı. 

Will Cathcart, çoklu cihaz desteğinin önümüzdeki bir veya iki ay içinde genel beta sürümüne gireceğini söyledi. Ancak diğer özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı açıklanmadı.

WhatsApp, son dönemde Instagram'ın iki faktörlü kimlik doğrulaması için kullanılabileceği bilgisi ile gündemimizdeydi. Şirket, aynı zamanda sesli mesajların oynatma hızında değişiklikler yapılmasını test ediyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.