Instagram, İki faktörlü kimlik doğrulama için WhatsApp'ı kullanmaya başlayabilir

Ortaya çıkan görsellere göre Instagram, iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği altında WhatsApp ile gönder seçeneği sunacak. 
Instagram, İki faktörlü kimlik doğrulama için WhatsApp'ı kullanmaya başlayabilir

Özellikle sosyal medya hesaplarımızın güvenliğini sağlayan bir sistem olarak karşımıza çıkan İki faktörlü kimlik doğrulama, genelde SMS ile birlikte kullanılıyor. Oldukça basit bir çalışma mantığınza sahip olan iki faktörlü kimlik doğrulama, SMS ile size gelen tek kullanımlık şifreler ile çalışıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Instagram, iki faktörlü kimlik doğrulama için SMS yerine WhatsApp'ı kullanmaya başlayabilir. Ortaya çıkan görsellere göre Instagram, iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği altında WhatsApp ile gönder seçeneği sunacak. 

Bu özelliği kullanmak için tek yapmanız gereken ise WhatsApp ile gönder seçeneğini seçtikten sonra çıkan alana numaranızı yazmanız. Sonrasında ise normal şartlarda SMS ile gelen tek kullanımlık şifre SMS yerine WhatsApp üzerinden size iletilecek.

Instagram ve WhatsApp'ın aynı şirkete (Facebook) bağlı olduğu düşünüldüğünde Instagram için iki faktörlü doğrulama şifrelerinin WhatsApp üzerinden gönderilmesi her iki şirket için de oldukça mantıklı bir karar. Söz konusu özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve ne zaman kullanıma sunulacağına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.