Spark AR, görüntülü görüşmelerde artırılmış gerçeklik efektleri kullanmanıza olanak sağlayacak

e F8 geliştirici konferansında Spark AR ile ilgili açıklamalarda bulunan Facebook, artırılmış gerçeklik platformunun yeni özellikler kazandığını duyurdu.
Spark AR, görüntülü görüşmelerde artırılmış gerçeklik efektleri kullanmanıza olanak sağlayacak

Spark AR platformuna yeni fonksiyonlar ekleyen Facebook'un geliştiricilerin daha karmaşık filtreler üretebilmesini sağladığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Dün ise F8 geliştirici konferansında Spark AR ile ilgili açıklamalarda bulunan Facebook, artırılmış gerçeklik platformunun yeni özellikler kazandığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Spark AR, yakında görüntülü görüşme platformlarında da aktif olarak kullanılabilecek. Spark AR desteği sayesinde görüntülü görüşmeler sırasında artırılmış gerçeklik teknolojisi ile oluşturulan efektler kullanabileceksiniz.

Spark AR'ın sunduğu artırılmış gerçeklik efektlerinin Messenger, Instagram ve Portal gibi platformlarda kullanılması hedefleniyor. 2017 yılında gerçekleştirilen F8 geliştirici konferansında tanıtıldığından bu yana 600 bini aşkın içerik üreticisi tarafından kullanılan Spark AR ile bugüne kadar 2 milyonu aşkın artırılmış gerçeklik efekti geliştirildi.

Geliştirilen artırılmış gerçeklik efektlerinin Facebook ve Instagram'da aktif olarak kullanıldığını da ekleyelim. Sadece artırılmış gerçeklik efektleri ile sınırlı kalmayacak olan Spark AR, görüntülü görüşmeler sırasında oyunlar oynanmasına da olanak tanıyacak.

İçerik üreticileri Spark AR'ı kullanarak görüntülü görüşmeler sırasında oynanabilecek artırılmış gerçeklik tabanlı oyunlar geliştirebilecek. Şu an için test aşamasında olan bu özelliklerin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor. Son olarak F8 geliştirici konferansında yapılan açıklamalara göre Facebook'un artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çalıştığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.