Cisco, Yarkın Sakuçoğlu'nun girişimi Socio'yu satın aldı

Cisco, Webex ürününe karma etkinlik odaklı özellikler eklemek için Socio'dan destek alacak.
Cisco, Yarkın Sakuçoğlu'nun girişimi Socio'yu satın aldı

Cisco, kurucu ortakları arasında Yarkın Sakuçoğlu'nun yer aldığı etkinlik yönetim platformu Socio'yu satın aldığını duyurdu. Satın almanın finansal detayları henüz açıklanmadığını belirtelim. Cisco, pandeminin kademeli olarak sona ermesiyle birlikte fiziksel ve sanal etkinliklerin bir araya geldiği karma etkinliklerin yükseleceğini ön görüyor. 

Webex ürününe karma etkinliklere odaklanan özellikler eklemeyi arzu eden Cisco, Socio ekibinden bu alanda destek alacak. Şirket, Socio ile etkinlik organizatörlerini her tür, boyut ve formattaki etkinlikler için hem yüz yüze hem de sanal katılımcılara aynı kapsayıcı deneyimi sunmaları için güçlendirecek.

Socio'nun öne çıkan özellikleri 

Kullanımı kolay, özelleştirilebilir markalı kayıt ve biletleme özelliklerine sahip olan Socio, web, mobil ve etkinlik salonunun birbirine entegre olduğu deneyimler sunuyor. Üstelik Socio, etkinlik katılımcıları, sponsorlar ve katılımcılar hakkında gerçek zamanlı analitik iç görüler sunuyor. 

Etkinlik organizatörleri, Socio ile profiller ve tercihler oluşturup bunları saklayarak; katılımcılara etkinlik süresince kişiselleştirilmiş bir deneyim oluşturabiliyor. Hatta girişim, organizatörlerin, katılımcıları etkileşime teşvik etmesine de destek oluyor. 

Etkinlik katılımcılarının etkinliğe hangi kanaldan katıldığı farketmeksizin, eşit derecede etkileşim ve networking imkanından faydalandığını söyleyebiliriz. Cisco, kısa bir süre öne satın aldığı etkileşim odaklı Slido ile Socio'nun güçlerini birleştirerek Webex'e daha iyi bir kullanıcı deneyimi kazandırmayı amaçlıyor. 

Bu süreçte Socio, kendi başına bir uygulama olarak varlığını sürdürecek. Socio'nun müşterileri ise Socio'yu herhangi bir değişiklik olmadan kullanmaya devam edecek. 

Socio'nun önceki yatırımları

Socio'nun Temmuz 2019'da gerçekleşen A Serisi Yatırım turunda High Alpha Capital liderliğinde 6 milyon dolar yatırım aldığının hatırlatalım. O dönemde şirket; aldığı yatırımı Indianapolis'teki Kuzey Amerika merkezini ve İstanbul'daki EMEA ofisini büyütmek için kullanacağını açıklamıştı. 

Bu yeni satın alma haberi ile birlikte girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Yarkın Sakucoğlu LinkedIn'de yaptığı bir paylaşım ile şunları ifade etti: 

Cisco ile ortak hedefimiz olan, her ölçekte sorunsuz çalışan, kişiselleştirilmiş karma etkinliklere imkan sağlamaya devam etmek için Cisco ailesine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Cisco ile birlikte çalışmak, Socio'ya, teknolojimizi ve uzmanlığımızı olağanüstü bir ölçekte uygulama şansı verecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.