Türk girişimi Socio, A serisinde 6 milyon dolar yatırım aldı

Etkinlik yönetim platformu Socio, A serisi yatırım turunda aldığı 6 milyon dolar yatırımı büyümek ve yeni ürünler geliştirmek için kullanacak.
Türk girişimi Socio, A serisinde 6 milyon dolar yatırım aldı

Etkinlik yönetim platformu Socio, A serisi yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı. High Alpha Capital'in yönettiği yatırım turuna Greenspring Associates katılım gösterdi. Alınan yatırım ile birlikte High Alpha'nın ortağı Mike Fitzgerald da Socio'nun yönetim kurulundaki yerini aldı. 

Socio aldığı yatırımı Indianapolis'teki Kuzey Amerika merkezini ve İstanbul'daki EMEA ofisini büyütmek için kullanacağını açıkladı. Bunun yanı sıra şirket, yatırımın kaynaklarını müşterilerinin daha iyi etkinlikler ve buluşmalar düzenleyebilmesini sağlayan yeni ürünler geliştirmek için kullanmayı planlıyor. 

Socio'nun kurucu ortağı ve CEO'su Yarkın Sakuçoğlu yaptığı açıklamada ortalama bir B2B şirketin pazarlama bütçesinin yüzde 22'sini etkinliklere harcadığını belirterek şunları söyledi: 

“Doğru yapıldığında, etkinlikler en güçlü müşteri oluşturma, marka teşhir ve pazarlama yatırım getirisi kaynağıdır. Etkinlikleri doğru bir şekilde yürütmenin ne kadar zor olduğunu bilerek, organizatörlere çalışmalarını kolaylaştıran ve tüm etkinlik süresi boyunca yatırım getirisini en üst düzeye çıkaran bir full-stack çözümü sunmak istiyoruz. ”

Socio, yatırım duyurusuyla birlikte platforma eklediği iki yeni ürününü de tanıttı. Socio Lead Retrieval ve Socio Live Display ürünleri tıpkı Socio Event App gibi etkinlik içi deneyime odaklanıyor. 

Müşterileri arasında Google, Harvard ve Pinterest gibi isimler bulunan Socio'nun, bir yıl içinde 50 ülkeden 400 müşteriye hizmet vermeyi başardığını da belirtelim. Bundan yıllar önce karşımıza bir bağlantı/rehber uygulaması olarak çıkan Socio, görünen o ki, etkinlik uygulamasına dönüşme kararının meyvelerini toplamaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.