Clubhouse'un Android sürümündeki farklılıklar neler?

Türkiye'den uygulamayı indiren kullanıcılardan biri olarak; Clubhouse Android uygulamasını inceledim ve iOS sürümünden farklı olan özellikleri kaleme aldım. 
Clubhouse'un Android sürümündeki farklılıklar neler?

Clubhouse'un dün Android uygulamasını yayına aldığını sizlerle paylaşmıştık. Clubhouse'ın Android uygulaması ilk olarak ABD'de açıldı. Uygulama, ilerleyen dönemde ilk başta İngilizce konuşulan ülkeler olmak üzere globalde de herkese açılacak.

Her ne kadar ABD ve İngilizce konuşan ülkeler öncelikli sırada olsa da; Türkiye'den de bazı kullanıcılar uygulamayı indirmeyi başardı. Bu kullanıcılardan biri olarak; Clubhouse Android uygulamasını inceleyerek iOS uygulamasından farklarını belirledim. 

Uygulamada ilk dikkatimi çeken şey, şimdiye kadar iOS uygulamasında gördüğümüz açık tonlu arka plan renginin, Android'de siyah renkli olmasıydı. Clubhouse'daki pek çok iOS kullanıcısının bu özelliği kıskandığını söyleyebilirim. 

Şu an için iOS'ta olan ancak Android'de bulunmayan bir özellik de dikkatimi çekti. Uygulamanın sağ kısmında yer alan aktif gruplar ve kişilerin görüntülenebildiği ekran Android uygulamasında bulunmuyor. Clubhouse kullanıcılarının bir kısmı bu özellikten şikayetçi olduklarını, hareketlerinin sürekli başka kullanıcılar tarafından görülmesinin rahatsız edici olduğunu da belirtti. Eğer bir Android kullanıcısı olarak bu özelliğe erişebiliyorsanız, bize yazabilirsiniz. 

Tespit ettiğim bir diğer değişiklik ise; odalara giriş yaparken mikrofonumun hep kapalı olmasıydı. Bazen odalara giriş yaparken; kulaklık kullandığım halde ses hoparlörden dışarıya veriliyordu. Böyle zamanlarda kulaklık girişine takılı olan kulaklığımı çıkarıp tekrar takmam gerekiyordu. 

Clubhouse çevremdekilerin uzun süredir övgüyle bahsettiği bir uygulamaydı. Pek çok kişi, karantina döneminde sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak için Clubhouse'u tercih ediyor. Ancak her uygulama gibi, kullanıcı tabanı genişledikçe, içerik kalitesinde de düşüşe rastlanabiliyor. Platformda, uzun süredir, aynı kişilerle benzer konuları konuşmaktan yorulmuş kişiler de mevcut. Android kullanıcıları, bu anlamda Clubhouse'a beklenen çeşitliliği kazandırabilir. 

Kendi açımdan, Clubhouse'un ABD ve Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren tanınmış iş insanlarının oturumlarını takip etmek için elverişli olduğunu söyleyebilirim. Saat farkı, bunu zorlaştırsa da; teknoloji, sosyal ağlar ve yatırım konusunda tecrübeli isimleri anlık olarak dinleyebilmek muhteşem bir deneyim.

Son aylarda; Twitter'da pek çok kişi Clubhouse'un hisselerindeki düşüş nedeniyle; uygulamanın başka bir kuruma satılacağı fikrini dile getirdi. Ancak Android sürümü, uygulamanın geniş bir kullanıcı tabanına erişmesine, dolayısıyla da uygulamanın değer kazanmasına yardımcı olabilir.

Bana kalırsa; Clubhouse'un platforma ekleyeceği yeni özellikler ve programlar ile kademeli olarak büyümeye devam edeceği aşikar. Ancak elde ettiği büyüme neticesinde; uygulamanın kendini kopyalan Facebook, LinkedIn, Discord ve Reddit gibi sosyal ağlarla rekabette tek başına ayakta kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.