Lidar teknolojileri geliştiren Innovusion, 64 milyon dolar yatırım aldı

Lidar teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan ABD merkezli Innovusion, B serisi yatırım turunda yatırım aldığını duyurdu.
Lidar teknolojileri geliştiren Innovusion, 64 milyon dolar yatırım aldı

Otonom sürüş teknolojilerinin hızla gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha popüler bir hale gelen Lidar teknolojisi yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Lidar teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan ABD merkezli Innovusion, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Innovusion, B serisi yatırım turunda 64 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Singapur devletine bağlı yatırım şirketi Temasek liderlik etti. Yatırım turuna Temasek haricinde ise Bertelsmann Asia Investment Fund, Joy Capital, Nio Capital, Eight Roads Ventures ve F-Prime Capital katıldı.

Alınan 64 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Innovusion'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 100 milyon doları aştığını da ekleyelim. 4 ve 5 seviye sürücüsüz otomobiller için Lidar sensörleri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Innovusion, 2016 yılında Junwei Bao tarafından Kaliforniya'da kuruldu. Innovusion tarafından geliştirilen Lidar sensörlerinin 500 metre menzil içindeki objeleri tespit edebildiğini de paylaşalım.

Çin merkezli elektrikli ve sürücüsüz otomobil üreticisi olan Nio'nun Lidar teknoloji tedarikçisi de olan Innovusion, bu yıl Nio tarafından tanıtılan ET7 modelinin Lidar teknolojilerini de geliştirdi. İki şirket arasındaki iş bağlantısının yatırıma dönüştüğünü ve Nio'nun yatırım kolu olan Nio Capital'ın 64 milyon dolarlık yatırım turuna katıldığını da hatırlatalım. 

Şirketin geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Innovusion kurucusu ve CEO'su Junwei Bao, halka arz gerçekleştirmeyi düşündüklerini fakat henüz somut bir adım atmadıklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.