Yatırım fonları özelinde robo danışman hizmeti sunan Bibit, 65 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz Ocak ayında Sequoia Capital India liderliğinde 30 milyon dolarlık yatırım alan Bibit, 2021 yılındaki ikinci yatırımını da duyurdu.
Yatırım fonları özelinde robo danışman hizmeti sunan Bibit, 65 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarına finansa alanında öneriler sunan yapay zeka destekli bir robo danışman olarak hizmet veren Bibit, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Geçtiğimiz Ocak ayında Sequoia Capital India liderliğinde 30 milyon dolarlık yatırım alan Bibit, 2021 yılındaki ikinci yatırımını da duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Bibit, Sequoia Capital India liderliğinde 65 milyon dolar yatırım aldı. Bibit'in 65 milyon dolarlık yatırım turuna yeni yatırımcıları olan Prosus Ventures, Tencent, Harvard Management Company'nin yanı sıra eski yatırımcılarından AC Ventures ve East Ventures'ın katıldıklarını da ekleyelim. 

2019 yılında Endonezya'da kurulan girişim, ilk yatırımın yine aynı yılın Mayıs ayında almıştı. Alınan 65 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Bibit'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 110 milyon dolara ulaşmış oldu. 65 milyon dolarlık yatırım yeni ürünlerin geliştirilip kullanıcılara sunulması için kullanılacak.

Yatırım fonları özelinde robo danışman hizmeti sunan Bibit, kullanıcıların birikimleri oluşturdukları risk profiline göre yatırım yapmalarını sağlıyor. Bibit kullanıcılarının yüzde 90'ının ilk kez yatırım yapan milenyumlular olduğunu da ekleyelim.

Yatırım yapmanın Endonezyalı gençler arasında çok popüler bir hale geldiğini ve geçtiğimiz dönemlerde Endonezya merkezli yatırım platformlarının önemli yatırımlar aldıklarını da hatırlatalım. Yatırım alan firmaların arasında Bibit'in yanı sıra online yatırım platformu olarak hizmet veren Bareksa ve Ajaib da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.