ÇiçekSepeti, yatırımcıları Amazon ve Hummingbird’ün azınlık hisselerini geri satın aldı

ÇiçekSepeti bu yıl aldığı bir kararla yatırımcıları Amazon ve Hummingbird’ün azınlık hisselerini geri satın aldı.
ÇiçekSepeti, yatırımcıları Amazon ve Hummingbird’ün azınlık hisselerini geri satın aldı

2011 yılının sonlarında Amazon, Türkiye'ye ilk yatırımını ÇiçekSepeti ile gerçekleştirmişti. Amazon, ÇiçekSepeti'nin azınlık hissedarı olarak Türkiye internet pazarına ilk adımını atmıştı. Yine tarihler 2011'in ilk aylarını gösterdiğinde ise Belçika merkezli Hummingbird Ventures, ÇiçekSepeti'ne azınlık hisseleriyle ortak olmuştu. Şimdi ise ÇiçekSepeti bu yıl aldığı bir kararla yatırımcıları Amazon ve Hummingbird’ün azınlık hisselerini geri satın aldı.

2006 yılında kurulan ve bugün yüzlerce çalışan, 20 binden fazla tedarikçi ağından oluşan büyük bir ekiple operasyonlarını sürdüren ÇiçekSepeti’nin kurucusu ve CEO’su Emre Aydın, ilk gününde, çiçekleri kendi araçlarıyla müşterilere ulaştırmaya çalışan bir e-ticaret sitesi iken, önce binlerce çiçekçi ve pastane ile birlikte milyonlarca çiçek ve Bonnyfood’u müşterilerine ulaştırdıkları bir tedarik ağına, ardından yurt dışında operasyonları olan “Lolaflora” markasına sahip olduklarını söyledi.

Aydın, son olarak da pazar yeri modelinde satışlara aracılık etmeye başladıklarını; şimdi ise e-ticaret girişimlerinin hisselerinin tamamını yabancı yatırımcılara satıp çıkış yaptığı bir ekosistemde aldıkları bu kararın çok değerli olduğunu düşündüğünü söyledi.

E-ticaret dikeyinde son dönemin en dikkat çeken haberlerinden biri de Trendyol'un 350 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 9.35 milyar dolara yükseltmesi olmuştu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.