Amazon, DeepRacer cihaz yazılımını gelişticilerin kullanımına açtı

Amazon, 2018 yılında tanıttığı DeepRacer cihaz yazılımını açık kaynak kodlu olarak geliştiricilere sunmaya başladı.
Amazon, DeepRacer cihaz yazılımını gelişticilerin kullanımına açtı

Geliştiricilerin makine öğrenimi teknolojisini daha kolay ve eğlenceli bir şekilde öğrenebilmesi için karşımıza çıkan AWS DeepRacer ilk olarak 2018 yılının Kasım ayında Amazon tarafından tanıtılmıştı. DeepRacer'ın tanıtılması ile birlikte hem simülator hem 399 dolar fiyat etiketine sahip olan araç hem de bu araçların yarışabileceği bir lig karşımıza çıkmıştı.

Geçtiğimiz 3 yıl içinde büyümeye devam eden DeepRacer, kadınlar liginin yanı sıra yeni minyatür yarış arabalarını da sistemine dahil etti. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Amazon, DeepRacer cihaz yazılımını açık kaynak kodlu olarak sunmaya başladı.

Amazon, DeepRacer cihaz yazılımını geliştiricilere açarak araçların varsayılan davranışını değiştirmelerini sağlayarak daha yaratıcı olarak kullanılabilmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor. DeepRacer cihaz yazılımı, minyatür yarış arabalarının yapay zeka ve makine öğrenimi desteği ile birlikte otonom bir şekilde çalışmalarına imkan tanıyor.

Amazon'un paylaştığı bilgilere göre DeepRacer, temelinde Robot Operating System (ROS) tarafından desteklenen Ubuntu tabanlı bir bilgisayar olarak çalışıyor. Geliştiriciler, DeepRacer cihaz yazılımının açık kaynak kodlu olarak sunulması ile birlikte araçlarının davranışlarını değiştirebilecek veya yeni robotik uygulamaların prototiplerini de oluşturabilecek.

Yapay zeka ve makine öğrenimini pek çok senaryo dahilinde kullanmayı hedefleyen ve bu konuda çalışmalar yapan Amazon, geçtiğimiz yılın Nisan ayında ise makine öğrenimi ve yapay zeka destekli klavyesi DeepComposer ile karşımıza çıkmıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.