İlk aşama yatırımcılarının 2000'nin üzerinde bir çarpanla çıktığı UiPath'in halka arzının detayları

2005 yılında Daniel Dines ve Marius Tirca tarafından New York'ta kurulan UiPath, halka arz gerçekleştirdi.
İlk aşama yatırımcılarının 2000'nin üzerinde bir çarpanla çıktığı UiPath'in halka arzının detayları

F serisi yatırım turunda 750 milyon dolar yatırım alan UiPath'in değerlemesinin 35 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. 2005 yılında Daniel Dines ve Marius Tirca tarafından New York'ta kurulan UiPath, halka arz gerçekleştirdi.

Gerçekleşen halka arzın ardından UiPath'in Şubat ayında açıkladığı değerlemeyi aştığını da ekleyelim. Halka arz gerçekleştirdiği ilk günü yüzde 23'lük bir artış ile 69 dolardan kapatan UiPath'in değerlemesi 36 milyar dolara seviyelerine kadar ulaştı.

Edindiğimiz bilgilere göre şirketin ve şirket yatırımcılarının 24 milyon hisseyi hisse başına 56 dolardan sattıklarını da ekleyelim. Kısacası şirket ve yatırımcılar UiPath'in halka arz gerçekleştirmesinden yaklaşık 1,3 milyar dolar elde etmiş oldu.

56 dolarlık hisse fiyatının daha önce belirlenen 52-54 dolar fiyat aralığından yüksek olduğunu fakat geçtiğimiz Şubat ayında belirlenen 62 dolarlık fiyattan ise düşük olduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse UiPath, geçtiğimiz Şubat ayında yaklaşık 12 milyon hissesini hisse başı 62 dolardan 750 milyon dolara satmıştı.

Müşterilerine yapay zeka desteği ile birlikte Robotik Süreç Otomasyonu hizmeti sunan UiPath'in bugüne kadar 2 milyar doların üzerinde yatırım aldığını ve yatırımcıları arasında Alkeon Capital, Coatue, CapitalG, Sequoia Capital, Accel, Earlybird Venture Capital gibi önemli firmaların yer aldığını da hatırlatalım. 

Earlybird'in Digital East fonu ile 2015'te 1.6 milyon dolarlık yatırım turunda dahil olduğu sonrasında ise 30 milyon dolarlık turda yatırımını devam ettirdiği, hatta UiPath'in 153 milyon dolar yatırım alarak unicorn olduğu tura da girdiğini de belirtelim. 1.6 milyon dolar yatırımda UiPath'in yaklaşık değerlemesini 10 milyon dolar kabul edersek şimdiki değerlemesi yani 36 milyar dolara uzanan yolculukta ilk tur yatırımcılarının önemli bir exit yaptığının matematiğini de göstermiş oluruz. Yatırımcılar en cömert tabirle 2 bin çarpanla yatırımın karşılığını aldılar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.