Earlybird Venture Capital'in Dijital Doğu Fonu'ndan ilk unicorn: UiPath

Earlybird Venture Capital'in Dijital Doğu Fonu'ndan ilk unicorn: UiPath

Robotic Process Automation (RPA:Robotik Süreç Otomasyonu) yazılımları geliştiren öncü girişimlerden UiPath B serisinde 153 milyon dolar yatırım aldı. RPA sektörünün lideri olan girişimin bu turdaki yatırımcıları arasında tanıdığımız bir yatırımcı Earlybird ile Accel, Capital G ve Kleiner Perkins bulunuyor

Daha önce yine Earlybird Venture Capital, Accel'in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 30 milyon dolar ilk tur yatırım aldığını paylaştığımız girişim daha bir seneyi doldurmadan ikinci tur yatırımı kapattı. Arada bir yıl dahi bulunmadan alınan yatırım miktarına bakınca UiPath'in büyüme hızını anlamak mümkün.

Romanya’da kurulan, ABD merkezli UiPath, kurumsal şirketlerin otomasyon süreçlerini hedefliyor. UiPath otomasyon platformu, küresel şirketlerde kural bazlı görevlerde çalışan insanları taklit eden robotik bir iş gücü tasarlıyor, uyguluyor ve bu iş gücünü yönetiyor.

Cem Sertoğlu

Bu yeni yatırım turunun öne çıkan noktalarından biri ise girişimin artık unicorn olması: 153 milyon dolarlık  yeni yatırım turuyla, UiPath, 1,1 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. Girişim, Earlybird'in Digital East Fund portföyündeki ilk unicorn oldu.

Hatırlayacağınız üzere 2014'te sizlerle Earlybird Venture Capital’'in Türkiye ve Merkez/Doğu Avrupa’yı hedefleyen 130 milyon dolarlık yeni fonlarının kapattığını sizlerle paylaşmıştık. Hatta o dönemde yaptığımız canlı yayını yeniden izlemek isteyenler buradan ulaşabilirler. Bölgede erken aşama yatırımları yapmayı planlayan fonun UiPath yatırımı görününen o ki oldukça isabetli yatırımlarından biri oldu.

Kısa sürede 153 milyon dolar yatırımı kapatan girişimle ilgili gelelim büyüme rakamlarına. UiPath'ın kurumsal müşteri sayısı, 100'den azken 2017'de 700'e ulaştı. Rakam artarken içeriye dahil olan müşteriler de dikkat çekici: BMW, Dentsu, Huawei ve Sumitomo-Mitsui Financial Group. Yıllık tekrarlayan gelirde (ARR) 8 kat artış sağladı. UiPath ayrıca, yazılımın online ortamda kolayca erişilebilmesini sağlayarak ve UiPath Akademisi aracılığıyla gelişmiş eğitim ve sertifikasyon sağlayarak 120 binden fazla RPA geliştiriciden oluşan gelişen bir topluluk geliştirdi.

Yeni yatırım turu ile girişim ürün yol haritasını hızlandırmak için kullanılacak; özellikle makine öğrenimi ve yapay zeka algoritmalarını müşterilerin dijital iş operasyonları ile bütünleştiren yenilikleri hedefliyor. UiPath yakın zamanda Amsterdam, Houston, Münih, Paris, Seattle ve Washington D.C'deki yeni ofisleri ile küresel operasyonlarının genişletilmesine devam edecek. Şirket şu anda 14 ülkede 590'dan fazla profesyonel istihdam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.