750 milyon dolar yatırım alan UiPath'in değerlemesi 35 milyar dolara ulaştı

Bugün yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan UiPath, F serisi yatırım turunda 750 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
750 milyon dolar yatırım alan UiPath'in değerlemesi 35 milyar dolara ulaştı

E serisi yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım alan Robotik Süreç Otomasyonu girişimi UiPath'in değerlemesinin 10,2 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan UiPath, F serisi yatırım turunda 750 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse 2005 yılında Daniel Dines ve Marius Tirca tarafından New York'ta kurulan UiPath, müşterilerine yapay zeka desteği ile birlikte Robotik Süreç Otomasyonu hizmeti sunuyor.

UiPath tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 750 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 35 milyar dolar seviyelerine de ulaştı. Söz konusu yatırımın şirketi eski yatırımcıları arasında bulunan Alkeon Capital ve Coatue liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim.

750 milyon dolarlık F serisi yatırım turuna Alkeon Capital ve Coatue'nun haricinde Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global ve T. Rowe Price Associates'ın yönetimindeki bazı fon ve hesaplar da katıldı. Alınan 750 milyon dolarlık yatırım ile birlikte UiPath'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 2 milyar dolar oldu.

CNBC tarafından geçtiğimiz Aralık ayında paylaşılan bir rapora göre UiPath, geçtiğimiz yıl 360 milyon dolar gelir elde etti. 6 bin 300'ü aşkın müşteriye sahip olan girişimin müşterileri arasında Amazon, Bank of America ve Verizon gibi oldukça önemli şirketlerin olduğunu da paylaşalım.

2 bin 500 kişilik bir ekibe sahip olan UiPath, paylaşılan bilgilere göre son iki yıl içinde 16 kat büyümeyi de başardı. Son olarak UiPath'in önümüzdeki dönemde halka arz gerçekleştirmeyi düşündüğünü de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.