Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar harcayacak

Amazon'un Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar (650 milyon Yeni Zelanda doları) harcayacağı bilgisi paylaşıldı.
Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar harcayacak

Yüzüklerin Efendisi, orijinal adıyla The Lord of the Rings, hem J. R. R. Tolkien tarafından yazılan kitabıyla hem de Peter Jackson yönetmenliğinde sinemaya uyarlanmasıyla dünya çapında birçok hayranı olan bir eser. Her geçen gün kendine yeni hayranlar ekleyen Yüzüklerin Efendisi'nin Amazon tarafından dizi haline getirileceğini dört yıl önce sizlerle paylaşmıştık. O zamanlar bir söylentiden ibaret olan bu durum, kısa bir süre sonra resmiyet kazanmıştı.

O gün bu gündür serinin hayranları olarak nefeslerimizi tutmuş bir şekilde bekliyorduk. Neyse ki artık proje hızlandı ve umuyoruz kısa bir süre sonra da seriyi izleyebileceğiz. Ancak onun öncesinde Amazon'un Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar (650 milyon Yeni Zelanda doları) harcayacağı bilgisi paylaşıldı.

Çekimleri Yeni Zelanda'da yapılan Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için harcanacak olan bu para diziye gelmiş geçmiş en pahalı yapımlardan biri ünvanını verecek. Zaten Yeni Zelanda Ekonomik Kalkınma ve Turizm Bakanı Stuart Nash de Yüzüklerin Efendisi'nin şimdiye kadar yapılmış en büyük televizyon dizisi olacağını söyledi. Bu bilgi, Yeni Zelanda Resmi Bilgilendirme Yasası kapsamında açıklandı. Paylaşılan belgelerde, Amazon'un Yeni Zelanda'da Yüzüklerin Efendisi dizisinin 5 sezonunu çekeceği bilgisi de yer alıyor.

Bugüne kadar en pahalı televizyon yapımları arasında gösterilen Game of Thrones için sezon başına ortalama 100 milyon dolar harcandığı bildiriliyor. Bu da Yüzüklerin Efendisi'nin ilk sezonu için ayrılan paranın neredeyse beşte biri. Hatta Game of Thrones'un sekizinci ve son sezonunun her bölümü, film benzeri prodüksiyonu nedeniyle ortalama 15 milyon dolara mal olmuştu. Amazon'un Yüzüklerin Efendisi dizisi ise bu rekoru geçecek gibi duruyor.

Dizinin ne zaman yayınlanacağı ise henüz belli değil. Merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.