Amazon, Yüzüklerin Efendisi serisini diziye dönüştürmeyi planlıyor

Amazon, Yüzüklerin Efendisi serisini diziye dönüştürmeyi planlıyor

Birkaç ay önce kendi "Game of Thrones" dizisini çekmek için harekete geçen Amazon Stüdyoları, JRR Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisini diziye uyarlama kararı verdi.

Bu konuda Warner Bros Television ve merhum yazarın varisleriyle iletişime geçen şirket, oldukça heyecanlı. Öyle ki bu görüşmelere şirketin  CEO'su Jeff Bezos da dahil oluyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Bezos'un, Amazon Stüdyoları’nın yöneticisi Roy Price’a şirketin kendi Game of Thrones’unu çekmesi için talimat verdiği konuşuluyordu. Şimdilik bu söylentilerin doğru çıktığını söylemek mümkün!

Üstelik Yüzüklerin Efendisi serisini diziye dönüştürmek isteyen tek kişi Jeff Bezos değil. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin TV haklarını 200 - 250 milyon dolar aralığında bir rakama satmak isteyen Tolkien'in varisleri daha önce konuyla ilgili olarak Netflix ve HBO ile görüştü. Ancak haklar tüm karakterleri kapsamıyor.

Bu esnada Amazon Stüdyoları da bir dönüşüm sürecine girdi. Bu yılın başında yaratıcı yönetime dahil olan Bezos, HBO'nun küresel başarı yakalayan dizileri gibi yüksek kaliteli dramalar bulunması üzerine ekibi görevlendirdi. Ancak geçtiğimiz ay kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamalarının ardından, Amazon Stüdyoları’nın yöneticisi Roy Price istifa etti. Bu nedenle kurum içinde hem yeni istifalar yaşandı hem de görev değişikliklerine gidildi.

Henüz Yüzüklerin Efendisi'nin Amazon Stüdyoları tarafında diziye dönüştürülmesi konusu kesinleşmedi. Zira taraflar hala bir anlaşmaya varmış değil. Ancak her şey yolunda giderse Amazon, Yüzüklerin Efendisi'yle istediği etkiyi yaratacaktır. Facebook'un da yakın zamanda yer almak istediği dijital TV pazarının 2020’de 42 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu pastadan pay almak için atılan her yeni proje adımı ise izleyiciye yarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.