Online oyun platformu Rec Room, 100 milyon dolar yatırım aldı

Alınan 100 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 1,25 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Online oyun platformu Rec Room, 100 milyon dolar yatırım aldı

Tıpkı Roblox gibi oyuncuların içerik üretebildiği bir online oyun platformu olan Rec Room, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Rec Room tarafından edindiğimiz bilgilere göre girişim, 100 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 100 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi ise 1,25 milyar dolar seviyesine ulaştı.

2015 yılında Bilal Orhan, Cameron Brown, Dan Kroymann, John Bevis, Josh Wehrly ve Nick Fajt tarafından Seattle'da kurulan Rec Room, ücretsiz olarak oyuncuların beğenisine sunuldu. Rec Room kurucu ortağı ve CEO'su Nick Fajt'in aktardığı bilgilere göre 1 yıl içinde yüzde 566 oranında büyüyen Rec Room, 15 milyon oyuncuya ulaştı.

Gelelim alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırıma. Edindiğimiz bilgilere göre 100 milyon dolarlık yatırım Sequoia Capital ve Index Ventures liderliğinde gerçekleşti. Sequoia Capital ve Index Ventures'ın haricinde ise 100 milyon dolarlık yatırım turunda Madrona Venture Group da katıldı. Sequoia Capital, Index Ventures ve Madrona Venture Group'un Rec Room girişiminin eski yatırımcıları konumunda bulunduğunu da belirtelim.

Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 149 milyon dolara ulaştı. Sanal gerçeklik desteğine de sahip olan Rec Room, hem oyun konsolları hem PC hem de mobil cihazlar için kullanıma sunulmuş durumda. Rec Room oyuncularının yüzde 25'inin oyunu oynamak için sanal gerçeklik gözlüklerini tercih ettiklerini de paylaşalım.

Oyuncuların içerik üretebildiği online oyun platformları her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Hatırlatmak gerekirse Roblox'un 41,9 milyar dolar değerleme ile halka açıldığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.