Bitpanda, 170 milyon yatırım aldı ve şirketin değerlemesi 1,2 milyar dolara ulaştı

Avusturya merkezli kripto para alım-satım platformu Bitpanda, Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldı.
Bitpanda, 170 milyon yatırım aldı ve şirketin değerlemesi 1,2 milyar dolara ulaştı

Avusturya merkezli kripto para alım-satım platformu Bitpanda, Peter Thiel'ın yatırım şirketi Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım Bitpanda'nın değerlemesini 1,2 milyar dolara çıkardı ve platform, Avusturya'dan çıkan ilk unicorn şirket oldu. 

Avusturya-Viyana'da kurulan bir fintech şirketi olan Bitpanda, 2014 yılında Eric Demuth, Paul Klanschek ve Christian Trummer tarafından hayata geçirildi. Bitpanda'nın şu anda 2 milyon kullanıcısı ve 330'tan fazla ekip üyesi bulunuyor. PSD2 ödeme hizmeti sağlayıcı lisansı ile Bitpanda hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar için popüler bir alım-satım platformu olarak hizmet veriyor. Bitpanda ile kullanıcılar halihazırda Bitcoin, Ethereum ve 50'den fazla kripto paranın alım-satımını yapabiliyorlar. 

Platform, kripto paralara yatırım yapmayı pizza sipariş etmek veya taksi çağırmak kadar kolay bir hale getirmek istiyor. Euro, İsviçre Frangı, İngiliz Sterlini ve ABD Doları'nı kabul eden Bitpanda, aynı zamanda farklı ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Bitpanda, geçtiğimiz eylül ayında Fransa ve İspanya operasyonlarından sonra Türkiye'de de lansmanını gerçekleştirmiş ve şirketin Türkiye ve MENA operasyonlarının başına ise Elbruz Yılmaz getirilmişti. Bitpanda, Fransa, İspanya ve Türkiye'nin yanı sıra İtalya ve Polonya'da da hizmet veriyor. Bitpanda, Madrid, Barselona, ​​Londra, Paris ve Berlin'de merkezler kurarak bu yıl daha fazla pazara açılma planları yapıyor. Ayrıca şirket yeni yatırım seçeneklerinin ve insanların desteklemek istedikleri hisse senetlerine küçük miktarlarda yatırım yapmalarına izin verecek kısmi alım satımların da nisan ayında platforma ekleneceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.