Bisiklet taksi girişimi Kanguru, İzmir'de faaliyete geçti

Kanguru, kısa mesafeler için elektrikli bisikletlerle İzmir'e mikro mobilite çözümü getirmeyi hedefliyor.
Bisiklet taksi girişimi Kanguru, İzmir'de faaliyete geçti

Sarı renkli elektrikli bisikletleriyle bu ayın hemen başında faaliyete geçen Kanguru, Karşıyaka ve Bostanlı civarında hizmet vermeye başladı. Şu anda erken aşama bir girişim olarak karşımıza çıkan Kanguru, tamamlamayı hedeflediği eksikleri ile mikro mobilite alanında yola büyük bir vizyonla çıkmış durumda. 

Kanguru'nun Instagram sayfası üzerinden de görebileceğiniz farklı kullanım senaryoları mevcut. Kanguru'yu bir taksi gibi kullanmanız ve indi bindi yapmanız mümkün. Kanguru ile kısa mesafelere sorunsuz olarak ulaşabiliyor, açık havada seyahat edebiliyorsunuz. Bununla birlikte evcil hayvanlarınızı yanınıza almanızda hiçbir mahsur yok. Girişim hayvan dostu olduğunu da burada ön plana çıkarıyor. Onun dışında Kanguru'nun rekabette karşısında durabilecek olan elektrikli scooter hizmetinden yararlanamayacak engelli ya da yaşlı kullanıcıları da hedefliyor. Kanguru'nun elektrikli bisikletlerine iki kişi binilebiliyor.

Kanguru'nun bir diğer özelliği de aslında sürücülerle çalışması ve yani belli bir istihdam yaratması da söz konusu. Sürücüler de bu işten para kazanıyor. Kanguru'nun fiyatlandırılması tarafında 3 TL açılış fiyatı olarak belirlenmiş. Sonrasında ise mesafe bağımsız dakikası 80 kuruş olarak ücretlendiriliyorsunuz. Kanguru'nun hizmet alanı içerisinde Karşıyaka - Bostanlı tarafında istediğiniz adrese gitmeniz mümkün ve zaten bunun da alacağı vakit en fazla 10-15 dakika diye düşünebiliriz. Bu da ortalama yolcu başına ne kadarlık bir harcamanın olabileceğinin ipucunu veriyor. Girişim sabah 08:00 ve akşam 21:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Eski bir reklamcı Hazal Yıldırım tarafından İzmir'de kurulan girişim şimdilik sadece Karşıyaka ve Bostanlı civarında hizmet veriyor. Şu anda ortalama 10 dakikalık bir sürede kapınızda olmaya söz veren girişim, yakın gelecekte kendi mikro mobilite araçlarını tasarlamak ve yola bunlarla devam etmek istiyor. Ancak şimdiki amaç, hızla elektrikli bisiklet sayısını artırmak ve Kanguru araçlarının görünürlüğünü hızla artırmak yönünde.

Kanguru aynı zamanda yatırım alma konusunda da görüşmeler yürütüyor ve yatırımcı arayışı mevcut. Girişimin yol haritasında en kısa zamanda mobil uygulamasını çıkmak ve ödeme altyapısını hazırlamak var. Aldığımız bilgilere göre şimdilik WhatsApp üzerinden çağrılan Kanguru'ların yakında mobil uygulama aracılığıyla çağrılması da mümkün olacak. Girişim gelen yatırımı, elektrikli bisikletlerin sayısının artırılması, hizmet bölgesinin genişletilmesi ve mobil uygulama yatırımlarının tamamlanması adına kullanmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.