Workup Girişimcilik Programı'nın 8. dönem girişimleri belli oldu

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu, Kolektif House tarafından yürütülen Workup Girişimcilik Programı’nın 8. döneminde toplamda 8 girişim yer alacak.
Workup Girişimcilik Programı'nın 8. dönem girişimleri belli oldu

Workup Girişimcilik Programı’nın 7. dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimleri geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise Workup Girişimcilik Programı’nın 8. dönemine katılacak olan girişimler belli oldu. Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu, Kolektif House tarafından yürütülen Workup Girişimcilik Programı’nın 8. döneminde toplamda 8 girişim yer alacak.

Workup Girişimcilik Programı'ndan edindiğimiz bilgilere göre programın 8. dönemi için 1500'ü aşkın başvuru gerçekleşti. Workup takımının başvurular arasında seçtiği 33 girişim, düzenlenen 4 ayrı sunum etkinliğinde Workup takımı, mentorları, mezunları ve İş Bankası’nın ilgili iş birimlerinden oluşan katılımcılara sunumlarını yaptı.

Seçim sürecinin sonrasında ise programın 8. dönemine katılmaya hak kazanan girişimler belli oldu. Workup Girişimcilik Programı'na bugüne kadar 98 girişimin kabul edildiğini ve bu girişimler arasından 74 tanesinin mezun olduğunu da hatırlatalım.

Programa kabul edilen girişimler check-up sürecine alınarak yapılan birebir görüşmeler ile girişimlerin güncel durumları ve desteğe ihtiyaç duydukları noktalar tespit ediliyor, uygun eşleştirmeler ve yönlendirmeler yapılarak girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda tamamen kişiselleştirilmiş bir program sunuluyor.

Program ile girişimcilere sunulan destekler arasında ise kendi alanlarında uzman kişilerden mentorluk, girişimlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda eğitim, ücretsiz bulut ve sunucu kullanım hakkı gibi destek paketleri, pazarlama, büyüme, iş geliştirme ve yazılım alanlarında iş gücü desteği gibi önemli destekler yer alıyor.

Workup Girişimcilik Programı’nın 8. dönem girişimleri

Ecording: Kendi geliştirdikleri insansız hava araçları ile insanların ulaşamadığı, ağaçlandırılması gereken alanlara tohum topu atışları yaparak küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri geliştiren sosyal girişim.

Efilli: Web siteleri tarafından kullanılan çerezlerle ilgili izinlerin kolay ve anlaşılır bir şekilde toplanmasını sağlayan çerez yönetimi platformu.

Finfree: Yatırımcılara Türk ve Amerikan hisselerine yalın bir yatırım deneyimi sunan, eğitim, temel analiz ve portföy takibi araçları ile finansı basitleştiren yeni nesil mobil yatırım platformu.

Livad: Twitch ve YouTube gibi canlı yayınlara odaklanan platformlarda markaların reklam ve kampanyalarını, bağlamsal ve izleyicinin dikkati çekecek bir zamanlama ile etkileşim yaratarak yayınlanmasını sağlayan reklam teknolojileri girişimi.

Retter Business Services: Son kullanıcıya hizmet veren kurumların ve tüm yazılım şirketlerinin, PaaS (platform as a service) olarak kullanacağı bulut tabanlı iş uygulamaları platformu.

The Academys: E-spor kullanıcılarına eğitimler veren ve içerik üretimi, sosyal medya ve kanal yönetimi, markalaştırma, sponsorluk gibi hizmetlerle markaların Espor entegrasyonunu sağlayan girişim.

Urclimate: Geçmiş dönem hava durumu bilgisini kullanarak finans, sigorta gibi sektörler için risk verisi üreten girişim.

Beklemesen: Self servis hizmet veren kahve satıcılarında, müşterilerin zamandan tasarruf edebilmesi için siparişlerini önceden online oluşturup, ödemelerini sağladıkları; sonrasında müşterinin siparişini işyerinden kendisinin teslim aldığı bir pazar yeri platformu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.