Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu, Kolektif House tarafından yürütülen Workup Girişimcilik Programı’nın 7. dönemi, geçtiğimiz ağustos ayında başlamıştı. Bugün ise Workup Girişimcilik Programı, online olarak gerçekleşen Demo Day'de 7. dönem mezunlarını verdi.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin konuşmasıyla başlayan ve Yekta Kopan'ın sunumuyla gerçekleşen Demo Day'de 14 girişimin sunumlarını dinledik. Birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren girişimlere gelin beraber göz atalım.
Arvia:
Web sitelerine görüntülü görüşme, mesajlaşma, dosya gönderme ve ekran paylaşma gibi özellikleri sunan yazılım çözümüdür. Söz konusu videolu görüşmelere hem mobil cihazlardan, hem de masaüstünden katılım sağlanabiliyor. Her iki durumda da herhangi bir uygulama yüklemenize gerek olmadığını da ekleyelim. Arvia platformunu internet tarayıcısı üzerinden kullanabiliyorsunuz.
Bakiyem.com:
Bakiyem.com, hizmet verdiği kullanıcılardan kolay, hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde ödeme almayı amaçlayan işletmelere online ödeme çözümleri sunuyor. Girişim, herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan hemen hemen herkesin sadece birkaç dakika içinde ödeme entegrasyonunu tamamlamasını sağlayan modüller ve platformlar geliştiriyor. Girişim, Pazar Bakiyem ürününü yeni bir girişim haline getiriyor.
Bobu:
Çocuklara yönelik basılı kitapları ve dergileri, içerikleri ile birlikte oyunlaştırıp ve interaktif hale getirerek herhangi bir yazılım bilgisi gerektirmeden mobil uygulamaya dönüştüren yazılım platformudur.
Emoty.AI:
Herhangi bir donanım gerektirmeden; duygu durum analizi,mikro ifade analizi, göz takibi ve nabız tespitine yönelik çıktılar sunan yapay zeka destekli nöroteknoloji girişimidir. Girişim, pazar araştırması dikeyinde sunduğu mikro ifade analizi, göz takibi, nabız tespiti, göz bebeği analizi, ses analizi ve duygusal metin analizi gibi teknolojiler sayesinde şirketlerin hedef kitlelerini daha iyi anlayıp daha hızlı aksiyon alabilmelerinin önünü açıyor.
Evimdekipsikolog:
Danışanlara seçtikleri uzmandan anında ya da ileri tarihler için görüntülü, sesli ya da mesajlaşarak psikolojik destek alma seçeneklerini bir arada sunan pazar yeri platformudur. Psikolojik destek almak isteyen bireyler ile psikologları lokasyondan bağımsız olarak, kullanıcıların tamamen anonim kaldıkları ve geleneksel yöntemlere göre yüzde 50 daha uygun ücretlendirilmiş seanslar ile kullanıcılarına hizmet sunuyor.
Huma Breath:
Enerji kazanmak, stres atmak, sakinleşmek ve daha iyi bir yaşam için nefes egzersizleri sunan mobil uygulamadır. Huma Breath, rahatlamanızı, odaklanmanızı, enerjinizi artırmanızı ya da kolayca uykuya dalmanızı sağlayan bir nefes egzersizleri uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Uygulamadaki çeşitli faydalara sahip nefes egzersizlerini Huma Breath nefes balonunu takip ederek yapabiliyor ve istediğiniz etkiyi dakikalar içinde görebiliyorsunuz.
Ingosa:
Yapay zeka tabanlı chatbotları ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanıcılardan gelen taleplere hızlı bir şekilde dönüş yapmalarını sağlayan Ingosa, markaların satış öncesi ve sonrası müşteriye ulaşma deneyimlerini iyileştiren kişiselleştirilmiş chatbot yazılımı olarak hizmet sunuyor.
Innerjoy:
Günlük hayatta yaşanılan duygu ve durumlara özel konu başlıkları ile hazırlanmış sanal gerçeklik ve yapay zeka destekli kişisel meditasyon uygulamasıdır. Innerjoy, temelde şehir insanının yaşadığı odaklanma, dikkat eksikliği, uykusuzluk ve strese karşı onları kişiye özel bir deneyimle rahatlatan bir meditasyon koçu uygulaması.
Inspakt:
Hizmet endüstrisindeki güveni dijitalleştirmek için çalışan bir güven yaratım platformu. Sunduğu platform ile birlikte taraflar arasındaki özellikle kağıda dayalı süreçleri dijitalleştirerek hem daha güvenli hem daha kolay hem daha uygun bir çözüm sunuyor.
Oreka:
Restoran, pastane, kafe ve marketlerin fazla gıdalarını, liste fiyatlarının yarı fiyatına tüketiciye ulaştırdığı pazar yeri platformudur. Girişim, yemek israfını çözmeyi hedefliyor. Uygulamayı açan kullanıcılar, istediği ürünleri uygulamadan seçip gidip restorandan alıyor. Oreka, rakiplerinden çevreci odağı ile ayrılıyor. Girişim, kendinde bulunan doğaya ve gıdalara sahip çıkma hissini sektördeki büyük markaların yaratamayacağını düşünüyor.
Pirahas:
Amazon üzerinde satış yapan satıcıların tüm operasyonel süreçlerini otomatize ederek satışlarını arttırmalarını sağlayan yazılım platformudur. Pirahas tarafından geliştirilmeye devam edilen CRM ve Product Research modülleri ise önümüzdeki dönemlerde kullanıcılara sunulacak. Pirahas tarafından sunulan Dropshipping modülü yeteri kadar sermayesi olmayan ama e-ticaret yapmak isteyen kişilerin Dropshipping yöntemi ile 14 farklı Amazon pazar yerinde satış yapmasını sağlıyor.
Popupsmart:
Web siteleri için kolaylıkla pop-up kampanyaları oluşturulmasını sağlayan yazılım. Popupsmart, web siteleri için kolayca Pop-up oluşturmasını sağlıyor. Popupsmart çözümü bültenlerde kullandığınız e-posta listenizi genişletmek, aramaları arttırmak, bildirimler göndermek ve belli bir ürünün tanıtımını yapmak için kullanılabiliyor. Popupsmart'ın Webrazzi Arena 2020 birincisi olduğunu da hatırlatalım.
TRIWI:
Kadınların meme sağlığını kontrol edip fiziksel değişimleri takip edebilmelerini sağlayan mobil uygulama entegre giyilebilir teknoloji girişimidir.
Tuvis AI:
Tekstil sektörü kumaş üretimindeki görsel kalite kontrol süreçlerini iyileştirerek ekonomik kayıpları azaltan yapay zeka çözümüdür.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap