İsviçreli bitki bazlı alternatif et üreticisi Planted, 18 milyon dolar yatırım aldı

Planted, Vorwerk Ventures ve Blue Horizon Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 17 milyon İsviçre Frangı, yani yaklaşık 18 milyon dolar yatırım aldı. Tura, İsviçreli futbolcu Yann Sommer da katıldı.
İsviçreli bitki bazlı alternatif et üreticisi Planted, 18 milyon dolar yatırım aldı

"Etsiz et" ya da bir diğer deyişle "bitki bazlı et" son dönemde girişimcilik ekosisteminde de kendine sağlam bir yer edinmeye başladı. Beyond Meat ve Impossible Foods gibi en bilindik örneklerin yanı sıra hemen hemen her geçen gün birçok alternatif et girişimiyle karşılaşıyoruz. Planted da bu girişimlerden biri.

İsviçre merkezli Planted, ETH Zurich'in bir uzantısı. Girişim, ayçiçek yağı, bezelye lifi, bezelye proteini ve su ile hem domuz eti hem de tavuk eti oluşturabiliyor. Planted'ın bitki bazlı tavukları, tıpkı geleneksel tavuk gibi yemeklerde ve tariflerde kullanılabiliyor. Planted, kendi ürününün hayvancılığın dünya üzerindeki olumsuz etkilerini azalttığını; büyüyen bir nüfusa sürdürülebilir, sağlıklı ve besleyici ürünler sunduğunu söylüyor. 2019 yılında hayata geçirilen Planted, şu anda İsviçre, Almanya ve Avusturya'da 3 binden fazla perakende satış noktasında varlığını sürdürüyor.

Planted şimdi ise Vorwerk Ventures ve Blue Horizon Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 17 milyon İsviçre Frangı, yani yaklaşık 18 milyon dolar yatırım aldı. Tura, İsviçreli futbolcu Yann Sommer da katıldı. Planted, aldığı yatırımı hem teknolojisini hem de ürünlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirket, komşu ülkelerden sonra ilk olarak Avrupa ve akabinde deniz aşırı ülkelerde hizmet vermeyi hedefliyor. Yapılandırma ve fermantasyon platformlarına yatırım yapmak da Planted'ın hedefleri arasında yer alıyor. 

Alternatif et piyasası son dönemde ciddi anlamda canlandı. Örneğin; Singapur merkezli bitki bazlı alternatif et üreticisi Next Gen, geçtiğimiz ayın sonunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Benzer bir şekilde peynir, et gibi hayvansal gıdaların bitki bazlı alternatiflerini üretmeyi hedefleyen Climax Foods da geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 7,5 milyon dolar yatırım almıştı.

Alternatif et sektörü sadece yatırımlarla değil iş birlikleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri, Beyond Meat ve PepsiCo'nun bitki bazlı atıştırmalık ve içecekler için kurduğu PLANeT Partnership adlı ortaklık oldu.  Özetle; alternatif bitki bazlı et pazarı her geçen gün daha fazla büyüyor ve bu da yatırımcıların dikkatini çekiyor. İlerleyen dönemde bu alanda çok daha fazla girişimle karşılacağımızı söylemek mümkün duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.