Beyond Meat ve PepsiCo'dan bitki bazlı atıştırmalık ve içecekler için ortaklık: PLANeT Partnership

Beyond Meat ve PepsiCo, bitki bazlı alternatif atıştırmalıklar ve içecekler yaratmak, üretmek ve pazarlamak için bir ortak girişim kurduklarını duyurdu.
Beyond Meat ve PepsiCo'dan bitki bazlı atıştırmalık ve içecekler için ortaklık: PLANeT Partnership

Beyond Meat ve PepsiCo, bitki bazlı alternatif atıştırmalıklar ve içecekler yaratmak, üretmek ve pazarlamak için bir ortak girişim kurduklarını duyurdu. Girişimin adı PLANeT Partnership olarak açıklandı. Duyuru sonrasında PepsiCo'nun hisseleri yaklaşık yüzde 1 artarken Beyond Meat hisseleri yüzde 30 kadar yükseldi.

Ortaklık, Pepsi’nin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına da yardımcı oluyor. Geçen yıl şirket, bilime dayalı emisyon azaltma hedefleri belirleme taahhüdünde bulunan Birleşmiş Milletler’in sözleşmesini imzaladı. BM’nin 2019 raporu, gıda sisteminin sera gazı emisyonlarının yüzde 37′sine katkıda bulunduğunu ortaya koydu. Pepsi de son yıllarda ürünlerindeki şeker miktarını azaltmaya ve portföyüne daha sağlıklı atıştırmalıklar ve içecekler eklemeye çalışıyor.

PepsiCo'nun global CCO'su Ram Krishnan yaptığı açıklamada, bitki bazlı proteinlerin kendileri için heyecan verici bir büyüme fırsatı olduğunu söyledi. 

Halihazırda sığır ve domuz etine bitki bazlı alternatifler sunan Beyond Meat, Pepsi ile küresel bir dağıtım ve pazarlama ağına erişebilecek. Beyond Meat sözcüsü göre, daha fazla kategori ve daha hızlı pazara yeni ürünler getirmek girmek mümkün olacak. Sözcü, ABD ortak girişiminin gelecekte Çin ve Birleşik Krallık'ta da faaliyet göstermeye başlayabileceğini sözlerine ekledi. 

Operasyonlar, PLANeT Partnership adlı bir limited şirket aracılığıyla yönetilecek. Mali şartların açıklanmadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.