Bitki bazlı hayvansal gıda üreticisi Climax Foods, 7,5 milyon dolar yatırım aldı

Peynir, et gibi hayvansal gıdaların bitki bazlı alternatiflerini üretmeyi hedefleyen Climax Foods, tohum yatırım turunda 7,5 milyon dolar yatırım aldı.
Bitki bazlı hayvansal gıda üreticisi Climax Foods, 7,5 milyon dolar yatırım aldı

Peynir, et gibi hayvansal gıdaların bitki bazlı alternatiflerini üretmeyi hedefleyen Climax Foods, tohum yatırım turunda 7,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, At One Ventures, Manta Ray Ventures, S2G Ventures, Valor Siren Ventures, Prelude Ventures, ARTIS Ventures, Index Ventures, Luminous Ventures, Canaccord Genuity Group, Carrot Capital ve Global Founders Capital gibi şirketler katıldı.

Daha önce Impossible Foods, Google ve SpaceX gibi şirketlerde görev yapmış ve aslen astrofizikçi olan Oliver Zahn tarafından kurulan Climax Foods, aldığı yeni yatırımla ürünlerinin üretimine başlamak istiyor. Girişim, hayvansal gıdaları tüketiciler için bu denli çekici hale getiren içerikleri bulmak amacıyla makine öğreniminden yararlanacağını belirtiyor. Climax Foods, bitki bazlı bileşenlerin kombinasyonunun sürdürülebilir gıda alternatifleri oluşturmak için nasıl optimize edilebileceğini de bulmaya çalışıyor. Climax Foods'un oldukça yeni bir girişim olduğunu, henüz üretime başlamadığını da belirtelim.

Kurucu ve CEO Zahn, bugün, tüm memeli hayvanların yüzde 90'ından fazlasının ve gezegendeki tüm kuşların yüzde 70'inden fazlasının sadece bitkileri metabolize etmek ve yiyeceğe dönüştürmek için var olduklarını söylüyor. Bu endüstrinin karmaşık ve savurgan olduğunu; iklim değişikliği yarattığını, su tüketimini artırdığını belirtiyor. Oliver Zahn, Climax Foods ile bunların önüne geçmek istediklerinin altını çiziyor.

Oliver Zahn'a, COO pozisyonunda Eat Just'ın eski satış ve operasyon yöneticisi Caroline Love ve daha önce kimya devi Thermo Fisher'da çalışan Pavel Aronov eşlik ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.