Reklam destekli elektrikli araç şarj ağı geliştiricisi Volta, 125 milyon dolar yatırım aldı

Reklam kullanarak para kazanan elektrikli araç şarj istasyonları ağı geliştiricisi Volta, Goldman Sachs tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı.
Reklam destekli elektrikli araç şarj ağı geliştiricisi Volta, 125 milyon dolar yatırım aldı

Reklam kullanarak para kazanan elektrikli araç şarj istasyonları ağı geliştiricisi Volta, Goldman Sachs tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı. Volta, marketler, eczane zincirleri, bankalar ve hastanelerin etrafındaki park alanlarına yerleştirilmiş elektrikli araç şarj istasyonları ağı kuruyor ve onları çalıştırıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 55 inçlik dijital ekranlı şarj istasyonları 23 eyaletteki 200 şehirdeki konumlara yerleştirildi.

San Francisco merkezli Volta, araç sahipleri için ücretsiz olup elektrikli araç kitlesine ulaşmak isteyen perakendeciler ve FMCG şirketleri tarafından destekleniyor. Volta, aldığı yeni yatırımı uluslararası büyümeye başlamak için kullanmayı planlıyor. 

Volta'nın şarj cihazlarını sitelerine yerleştiren şirketler arasında Albertsons Companies, Giant Food, Regency Centers, Wegmans ve TopGolf yer alıyor. Şirketin ekranlarında reklam veren markalar arasında GM, Hulu, Nestlé, Polestar, Porsche ve Unilever bulunuyor.

Bu turdaki en büyük ve mevcut yatırımcılardan biri olan Energize Ventures'ın yönetici ortağı John Tough, Volta'ya 2018'de yaptıkları ilk yatırımlarından bu yana, bu alana duyulan heyecan ve ilginin arttığını; özellikle kamuya açık şarj çözümlerinin hızlı bir ivme kazandığını söyledi. Tough, Volta ekibine olan inançlarının da hızlı bir şekilde arttığını ve Volta'nın ülkedeki sermaye açısından verimli ve en çok kullanılan elektrikli araç şarj ağı olarak bu pazara liderlik etmeye hazır olduğuna inandıklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.